Руски гражданин преплува от Курилските острови до Япония и поиска убежище

0
Мъжът е изминал 20-километровото разстояние с гумена лодка
Мъжът е изминал 20-километровото разстояние с гумена лодка

Съгласно информации в японските медии стана известно, че неназован гражданин на Руската федерация е преплувал с гумена лодка от остров Кунашир (част от Южните Курилски острови) до остров Хокайдо в Северна Япония, изминавайки разстояние от 20 километра.

Твърди се, че този човек е поискал политическо убежище в страната на изгряващото слънце. Той е бил предаден на работници в местното имиграционно бюро, които или ще трябва да му издадат разрешение за временно пребиваване, или да го депортират в родината му, пише “Российская газета“, цитирана от Агенция Фокус.

Японските власти отказват да предоставят официална информация на руските дипломати в страната за въпросния мъж. Това се казва в изявлението на генералното консулство на Русия в японския град Сапоро, публикувано във „Фейсбук“.

„Въпреки всички нови подробности за този инцидент, които се появяват в японските медии с позоваване на полицейски източници, японските власти отказват да ни предоставят официална информация“, се казва в изявлението.

"Полицията твърди, че не знае нищо, тъй като чужденецът е предаден на японската имиграционна служба в Сапоро. Дирекцията по морска безопасност също заявява за пълната липса на информация. Началникът на отдела за имиграционен контрол на регионалното подразделение на Имиграционната служба на Япония обяснява невъзможността за сътрудничество с руското консулство поради липса на инструкции от ръководството в Токио , както и непотвърденото гражданство на това лице. Началникът отдела за Русия на японското външно министерство ни препраща към имиграционната служба в Сапоро. Кръгът е затворен “, подчерта генералното консулство.

От дипломатическата мисия добавят, че възнамеряват да „получат подходяща информация от японските власти и да се срещнат с руския гражданин, ако се потвърди принадлежността му към Руската федерация“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари