Руски дронове навлязоха в устието на река Дунав

0
Дроновете са се насочили към град Измаил на границата с Румъния, казаха украинските ВВС
Дроновете са се насочили към град Измаил на границата с Румъния, казаха украинските ВВС

Дроновете са се насочили към град Измаил на границата с Румъния, казаха украинските ВВС

Голяма група руски военни дронове навлезе в устието на река Дунав днес и се насочи към пристанищния град Измаил, на границата с Румъния, казаха украинските военновъздушни сили, цитирани от Ройтерс и БТА.

В групи в социалните мрежи се съобщава, че системите за противовъздушна отбрана са били чути да изстрелват ракети в зоната край две дунавски пристанища - Измаил и Рени.

Губернаторът на Одеска област Олег Кипер призова към 1:30 живеещите в района на Измаил да потърсят убежище, а час по-късно отмени въздушната тревога.

Руска атака по Измаил, чието пристанище е използвано за износа на зърно, предизвика глобално повишаване на цените на храните в началото на този месец, напомни агенцията.

Около една четвърт от износа на зърно от Украйна минаваше през украинските пристанища по Дунав, преди Русия да се оттегли от сделката за безопасен износ на украинско зърно през Черно море. След това те станаха основен изходен пункт. Зърното се пренася с баржи до румънското пристанище Констанца, а оттам се преразпределя по други дестинации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    Ванчо бре,
    ти в танка ли си лягаш за по-сигурно, че ако дойде Путин да те не докопа?!? Или вечер поглеждаш под кревата, да'н ся е скрил там?!? Ти руснаците не ги мисли и на чужд гроб сълзи не лей, гледай в нашата си кочинка, че сме на първите места в ЕС по лошите неща и на последно по добрите!
  • 3
    12
    към Ванка с танка...и...
    ..и другите негови последователи: Къде сте на заплата да дойдем и ние.Напишете какво да викаме на един лист. Да регистрираме ли НПО ?
  • 3
    11
    до 1 рубла
    Тикни си рулото тоалетна хартия в Д....ТО може и да задоволиш всички страсти и обършеш миризмите. :-)) Може да има преоткриване...
  • -4
    10
    1 рубла < руло тоалетна хартия
    коцето копейкин, нинова , волгин, манолова и карбовски кво чакат, бързо на брега на дунав надупени със свалени гащи да посрещате братските дронове
  • 0
    9
    Ванка с танка
    Да бе замръзнахме без руски газ,колата не я карам щото няма гнусен сорт Урал,,така е,а в една чудна страна кажеш ли Мир отиваш в затвора,не искаш ли на война отиваш в затвора.Да така е вчера вдигнаха лихвения процент на 12 което е около 50% повече .Страхотна новина за бизнеса,за домакинствата с ипотеки.Ватенки колко от вас имат рубли и смятат да имат???!!!Знам отговора.Ебалници прости биха ви една тер.оборона в първите дни на СВО,,без един натовски войник и патрон.а сега така ще ви го набият ,че ще разтурят комунистическата ви кочина и един път завинаги да ви заличат от лицето на земята, защото най добрия комунист и рашишт е ......да торите земята,от вас файда само в това
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари