Руска атака по жп гарата в Херсон

0
Володимир Зеленски заяви, че по време на удара "там е имало много цивилни"
Володимир Зеленски заяви, че по време на удара "там е имало много цивилни" Снимка: Архив

Володимир Зеленски заяви, че по време на удара "там е имало много цивилни"

Най-малко един човек беше убит, а още четирима ранени днес в резултат на руски обстрел на железопътна гара в Херсон, Южна Украйна, където цивилни са се подготвяли да напуснат града, съобщи украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко, цитиран от Франс прес.

"Херсон, тази вечер. Около 140 цивилни чакат на гарата да тръгне влакът за евакуация. В този момент врагът започва масиран обстрел на града", каза Клименко в "Телеграм".

Един полицай е убит, а двама цивилни и двама полицаи са ранени от шрапнели, допълни той.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че по време на удара "там е имало много цивилни". "Всички (аварийно-спасителни) служби вече са на място", добави той.

Украинската железопътна компания "Укрзализница" съобщи в "Телеграм", че гарата и влакът са понесли щети.

"Ситуацията е под контрол и гарата е готова да продължи да работи", увери компанията.

През 2022 г. град Херсон беше окупиран за няколко месеца от руската армия, преди тя да се изтегли на другия бряг на река Днепър, като в момента всяка от враждуващите страни контролира съответния бряг на реката. Оттогава градът редовно е обект на руски обстрел, посочва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари