Руска хакерска атака удари над 1 300 институции в Италия

0
Застрашени са декемврийските заплати на хиляди държавни служители
Застрашени са декемврийските заплати на хиляди държавни служители Видео: NOVA

Застрашени са декемврийските заплати на хиляди държавни служители

Руска хакерска атака постави под въпрос декемврийските заплати на италианските държавни служители. Над 1300 обществени институции бяха подложени на кибератака.

За пробива в системата за изплащане на заплатите на държавните служители стана ясно в понеделник. Групировката, която стои зад атака е известна и със сигурност може да се потвърди, че е руска, посочват местните власти, предаде NOVA.

Италианците преди Коледа всяка година получават освен заплата за декември месец и 13-а заплата. Властите съобщават, че са успели да възстановят около 50 процента от системата.

Хакерите са атакували така наречения облак с данни, с което са забавили фактурирането на възнагражденията. Те са поискали откуп, поради което е ясна и която е групировката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари