Русия затвори небето над Сирия за всички чужди самолети

3
Американските военни експерти твърдят, че Съединените щати не могат да противодействат на Русия
Американските военни експерти твърдят, че Съединените щати не могат да противодействат на Русия

За създаването на руска забранена за полети зона над Сирия, пише  Bloombeg, цитирани от sosnovini.bg, позовавайки се на високопоставен американски военни.

Главнокомандващият на силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав каза, че новата руска военна инфраструктура в Сирия, включително системата за противовъздушна отбрана, на практика, създава забранена за полети зона. Руските зенитни ракети и Су-30 са най-голямата заплаха за НАТО в Сирия, смята  ген. Филип Брийдлав.

Той смята, че руските зенитни комплекси, разположени в Сирия, не са предназначени за борба с "Ислямска държава" или която и да е от антиправителствените групировки в страната и представляват най-голямата заплаха за силите на  САЩ и НАТО.

Американските военни експерти твърдят, че Съединените щати не могат да противодействат на Русия, защото руското ПВО е затворило зоната, отрязвайки достъпа за всички въздухоплавателни средства чрез системи за противовъздушна отбрана, разположени на сушата и на корабите на руския флот в Средиземно море.

Американските източници твърдят, че Руската федерация, с разгърнати системи за противовъздушна отбрана на сушата и на корабната групировка, установила изключителна зона над цялото сирийско въздушното пространство, и особено на подходите към руската авиобаза в Латакия и в морето на разстояние от 100-250 км от брега.

По този начин,Съединените щати и техните съюзници дори не могат да извършват въздушно разузнаване без съгласоване с руските сили.

Източник от военните кръгове на американските войски в Турция съобщи, че самолети на НАТО, се опитали да се приближижат  до силите на Руската федерация, но били захванати от радар в боен режим, а източникът  дори не могли да  определят.

"Руснаците показаха ясно, че те виждат всичко, и не трябва да се приближаваме за да не бъдем свалени", казва източникът от американската армия.

"Честно казано, бяхме изненадани от системите за противовъздушна отбрана на Русия, най-вероятно там да са най-новите C-400", пише агенция АИС.

"След няколко години на дискусия в САЩ планира  зона, забранена за полети в Сирия, но се появи Путин и в рамките на няколко дни  построи своята собствена забранена за полети зона."

Източник: sosnovini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари