Русия започва промишлено производство на ваксина срещу Covid-19 през ноември

1
Тази ваксина трябва да се проведе през септември, а първата търговска партида се планира да бъде произведена през октомври
Тази ваксина трябва да се проведе през септември, а първата търговска партида се планира да бъде произведена през октомври

Държавният научен център "Вектор" към „Роспотребнадзор“ планира да започне промишлено производство на ваксина срещу новата коронавирусна инфекция през ноември, каза генералният директор на центъра Ринат Максютов, цитиран от вестник “Российская газета“.

"Очакваме да стартираме производство през ноември тази година. Следователно, към края на годината - началото на следващата, можем да говорим за преминаване към ваксинация на най-рисковите групи с последващ преход към масова ваксинация", заяви той пред канал „Россия-1“.

Преди няколко дни ръководителят на "Роспотребнадзор” Анна Попова заяви, че Министерството на здравеопазването е издало разрешение за провеждане на клинични проучвания за безопасността и ефикасността на ваксината срещу COVID-19, разработена от „Вектор“, и е започнало нейното изпробване върху доброволци.

Освен това вицепремиерът Татяна Голикова на неотдавнашна среща относно санитарно-епидемиологичната обстановка в Русия с участието на руския президент заяви, че според плана държавната регистрация на тази ваксина трябва да се проведе през септември, а първата търговска партида се планира да бъде произведена през октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари