Русия започва да изплаща дълга си към САЩ в рубли

1
Москва обвини САЩ, че „подрива доверието в световната финансова инфраструктура
Москва обвини САЩ, че „подрива доверието в световната финансова инфраструктура

Русия съобщи днес, че ще започне да изплаща външния си дълг в рубли

Русия съобщи тази сряда, че ще продължи да спазва ангажиментите си по своите задължения, но ще започне да изплаща външния си дълг в рубли, след като финансовото ведомство на Съединените щати прекратиха изключението и не продължиха лиценза, който позволяваше на Москва да извършва плащанията в долари, съобщава ТАСС, предаде bTV

Отбелязвайки, че отказът да се удължи това разрешение прави невъзможно да продължи обслужването на държавния външен дълг в щатски долари, плащанията ще се извършват във валутата на Русия", се казва в изявление на финансовото министерство, публикувано в официалният му канал в „Телеграм“.

Според Москва „има възможност за последващо конвертиране на рублите в оригиналната валута на дълга чрез „Руският национален депозитар“.

От руското министерство на финансите заявяват, че отказът да се продължи лиценза за плащането на дълга в долари подрива доверието в световната финансова инфраструктура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    10
    до 9
    Ама наистина си тъпо парче. Плащат ли ти поне?
  • 0
    9
    Тъпи рашистки тролчета
    С късокракия сатрап Путлер са само Сев. Корея, Еритрея и Венецуела-най -пропадналите диктаторски нации на Света! Ама си пляскайте фаливите опорки, дето само копейкаджийските нещатници се самозалъгвате! _)_
  • -3
    8
    до 4
    Не цъкай минуси, теле, кажи кои страни са зад краварите!:) То лесно да кажеш, че някой бълнува, ама я покажи кои са ви съюзниците! :)
  • -2
    7
    до 5
    Че имаш ли какво да бършeш, бе гладен? Гладните не серат! Пък ти си пали и кубинската пура с рубли, ама ги нямаш ни пурите, нито рублите, киртачето ми!:)
  • -3
    6
    до 4
    Смятай ги ти. Цяла Африка, Цяла азия барабар с Пакистан и Саудитска арабия, ОАЕ не ги броя защото президентът им е руски възпитаник и заяви, че Русия му е втора родина, От америките като изключиш Панама САЩ , Канада и Колумбия, Австралия и страните от ЕС, ама не всичките.:) Смятай го.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари