Русия започна втория етап от ученията на тактически ядрени сили

1
Ученията са насочени към поддържане на готовността на личния състав и техниката'
Ученията са насочени към поддържане на готовността на личния състав и техниката' Снимка: РИА Новости / архив

Ученията са насочени към поддържане на готовността на личния състав и техниката'

В Русия започна вторият етап от ученията на тактически ядрени сили, съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

"В съответствие с решението на президента на Руската федерация започна вторият етап от ученията на нестратегическите ядрени сили“, се казва в съобщението, пише БТА.

По време на ученията ще бъдат отработени въпроси за съвместната подготовка на подразделенията на въоръжените сили на Русия и Беларус за бойно използване на нестратегическо ядрено оръжие.

"Ученията са насочени към поддържане на готовността на личния състав и техниката на подразделенията за бойно използване на нестратегически ядрени оръжия на Русия и Беларус с цел безусловно гарантиране на суверенитета и териториалната цялост на съюзната държава“, допълват от министерството.

По-рано, в рамките на първия етап на учението, личният състав на ракетните формирования на Южния военен окръг отработи задачи по получаване на учебни специални боеприпаси за оперативно-тактическата ракетна система "Искандер“, оборудване на пусковите установки с тях и придвижване до определения позиционен район за подготовка за изстрелване на ракети, предаде ТАСС.

В учението участват и части на руските Въздушно-космически сили, които отработват употребата на авиационни оръжия, включително хиперзвукови ракети „Кинжал“, с учебни специални бойни глави и прелитането до определените райони за патрулиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Путин Хуйло
    Тази новина ме кара да си сменя пола!
  • 2
    3
    Бидон за Зеле, Колбаси от...
    Хахаха...Еххх, хуйло, хуйло....разсмя ме за пореден път..
  • 3
    2
    Forza russia
    Forza russia , бой по педерасите
  • -5
    1
    Путин Хуйло
    Голяма офанзива край Харков.2,3 села сринахме и сега сме в глуха отбрана.2я армия мира....хахаха 3та година ви бие една държава ,която не съществува.....Айде гръмнете по НАТО и да ви разпорим един път завинаги дебили....Слава Украйна
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари