Русия започна сухопътна офанзива в Харковска област

2
Руските сили са напреднали около километър в североизточната украинска област
Руските сили са напреднали около километър в североизточната украинска област Снимка: EPA / архив

Руските сили са напреднали около километър в североизточната украинска област

Русия е започнала сухопътна офанзива в района на Харков.

Това съобщи украинското министерство на отбраната. Руските сили са напреднали около километър в североизточната украинска област, според украински високопоставен източник, цитиран от Ройтерс и БНТ.

Целта е да завземат поне 10 километра, за да бъде създадена буферна зона.

По-рано стана ясно, че руски диверсионни групи са се опитали да проникнат през границата в Харковска област. Управителят Олег Синегубов написа в Телеграм, че украинските сили са успели да ги отблъснат и да задържат позициите си.

При руски атаки тази нощ украинската отбрана е успяла да унищожи всичките 10 дрона. В Харков са пострадали двама души и са нанесени щети по жилищни сгради.

Същевременно украинска атака с дрон е предизвикала пожар в петролна рафинерия в руската Калужка област, предаде Ройтерс, като се позова на руските служби за справяне с извънредните ситуации. Пожарът бързо е бил потушен. При атаката няма пострадали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    До шести
    А ти що не си на фронта усраински упадък! Джендърията май много ви гони боклуци!
  • -1
    6
    До пети
    Абе смени си доставчика на дрогата, че този нещо ти дава пълен боклук, след като признаваш, че джуджето-диктатор може да ти е баща. Айде, стгай се чемодана, на галата и към Москва
  • 3
    5
    Нека бъде!
    Путин-нашия баща! Да живее! Да пребъде! Слава на Русия! Слава на Ленин! Победа! Всички руски знамена Горе. Браво на кмета на Дупница! Браво! Изтрийте Украйна и Македония от картата завинаги. Вън на всички натовци от България. Холера за Американските войници на нашата територия. Всички предатели на България без съд на разстрел в центъра на Видин и от там в Дунав-а. Семействата им също. Имотите им на народа. Путин наш татко ела и ни освободи от нашите. Историята се повтаря.
  • 0
    4
    Кокорчо
    За момент прочетох ХаСковска област и напълних гащите!
  • 0
    3
    Путин Хуйло
    Признавам си, че аз съм третополовия джендър, който краде никове и пише от името на други хора. Искам да си поръчам един вибратор с лицето на Кокорчо, да ми влиза по лесно, както на него му влиза Спецов на НАП-аджийска проверка. Освен това искам да си поръчам памперси със Зеленски, защото скоро ще се одрискам както се одрисква в момента и кокаиновия наркоман в Киев!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари