Русия въвежда химическа кастрация за педофили

8
Мярката ще бъде назначена изключително за изнасилвачи, признаващи, че страдат от педофилия
Мярката ще бъде назначена изключително за изнасилвачи, признаващи, че страдат от педофилия

В Държавната Дума на Русия е внесен законопроект за въвеждане на процедура за химическа кастрация на педофили. Инициативата беше направена от члена на Съвета на федерацията Антон Беляков. Финансирането на процедурата, според сенатора, ще става дори и със спонсорство, предаде BIG5.

„Химическа кастрация ще се осъществява чрез въвеждане в организма на лекарства, които потискат сексуалното желание, списъкът на които ще бъдат установени от законодателството на Руската федерация”, казва законопроектът, предложен за гласуване.

Беляков обясни, че мярката „ще бъде назначена изключително за изнасилвачи, признаващи, че страдат от педофилия.“ Психическото разстройство трябва задължително да бъде придружено от съдебна експертиза.

В обяснителна бележка към законопроекта се отбелязва, че според Министерството на вътрешните работи от 2009 до 2013 г. отчита 2,9 пъти увеличение в броя на изнасилванията на малолетни и непълнолетни лица на възраст от 14 до 17 години и четири пъти увеличение на броя на жертвите на изнасилване на възраст под 14 години, предаде ТАСС.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари