Русия уведоми САЩ, че има риск за прекратяване на отношенията им

1
Това ще стане,  ако Русия бъде обявена за „държава спонсор на тероризма"
Това ще стане, ако Русия бъде обявена за „държава спонсор на тероризма"

Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат тежко и дори може да бъдат прекъснати, ако Русия бъде обявена за „държава спонсор на тероризма", съобщи високопоставен представител на руското външно министерство, цитиран от ТАСС

Александър Дарчиев, ръководител на отдела за Северна Америка в руското външнополитическо ведомство, заяви, че ако Сенатът на САЩ наистина сбъдне намеренията си да постави Русия в подобна категория, това ще означава, че Вашингтон е преминал границата, от която няма връщане назад. "САЩ са предупредени", каза Дарчиев, разкрива NOVA

Миналия месец двама американски сенатори, които искат да прокарат закон за обявяване на Русия за държава спонсор на тероризма, посетиха Киев, за да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски, припомня Ройтерс.

Дарчиев заяви, че ако той бъде приет, ще се стигне до "най-тежките щети за двустранните дипломатически отношения, до степен те да бъдат понижени и дори прекратени".

В четвъртък латвийският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма заради войната в Украйна и призова западните съюзници да наложат по-широкообхватни санкции на Москва, допълва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    sasht e tumor
    Българите планираме изгонване на сащническите войски от българските бази, изгонване на сащническия посланик, прекратяване на дипломацията с урода сащ, изгонване от България на всички сащнически нпо-та на цру на урода сащ! Искаме обявяване на сащ за терористична държава, обявяване на урода сащ, че е агресор! Искаме разполагане на руски военни сили, руска военна техника на цялата територия на България, за да се браним от сащническата агресия в региона! Напомням, че преди няколко дни уродът сащ започна война срещу чужда държава - Сомалия! Така за пореден път агресорът сащ напада друга държава! Разбира се, че ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, атанасофците, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква - мълчат за агресията на урода сащ над мирна Сомалия! Дори "демократът" хаджигеноф мълчи и все още не е залял с боя сащническото посолство, заради агресията на сащ и започналата им война срещу Сомалия!
  • 2
    5
    ...
    а всъщност, ако народа си мисли, че Русия е зле и ще клекне, то значи народът е наистина страховито прост. с усраина е свършено. територията и ще бъде претопена.
  • -4
    4
    да
    Гледам тука в тоя сайт коментари на русофилистици, ако им плащат - разбирам, немотия, а те не могат много хората. Ако наистина обаче ги мислят тия работи, трагедията е голяма. Ще излезе че народът е мн прост.
  • -2
    3
    хехе
    Дреме му на патката на някой за счупената рассия. Вече са извън играта.
  • 1
    2
    до 1
    САЩ няма да обяви Русия за спонсор на тероризма, защото ако руснаците прекъснат дипломатически и търговски отношения със САЩ, то американците се връщат в каменната ера, бе теле загубено.:) То и в момента имат рекордна за последните 70 години инфлация.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари