Русия: Унищожихме склад с американски гаубици в Украйна

3
Там са били убити и много украински войници, добави говорителят на министерството на отбраната
Там са били убити и много украински войници, добави говорителят на министерството на отбраната Снимка: АП / архив

Русия отново е унищожила западни оръжия на фона на интензивните боеве в Източна Украйна

Това съобщи днес министерството на отбраната в Москва, предадоха ДПА и БТА.

Хангар, в който са се намирали доставените от САЩ гаубици М777, е бил унищожен край град Часов Яр в Донецка област, заяви говорителят на министерството Игор Конашенков. Той не уточни количеството на унищожените оръдия. Там са били убити и много украински войници, добави говорителят.

Конешенков заяви, че десетки украински войници са били убити при артилерийски и ракетни атаки, както и че складове с боеприпаси и военно оборудване са били унищожени в различни региони.

Информацията не може да бъде проверена по независими източници, посочва ДПА.

Сутринта украинският генерален щаб в Киев съобщи за руски атаки на широк фронт.

Според украински източници руската армия сега все по-често се насочва към Донецка област от вече до голяма степен превзетата Луганска област. Окупаторите водят атаки от Лисичанск в западна посока, заяви в събота украинският губернатор на Луганск Сергей Гайдай. "Правим всичко възможно да спрем въоръжените групи на руснаците по цялата линия". Според Хайдай обаче те атакуват от няколко страни и се опитват да проникнат дълбоко в съседната територия.

Русия вероятно ще насочи следващите си удари към по-големите градове Славянск и Краматорск в Донецка област. Обявената от Москва цел е да изтръгне региона изцяло от украинския контрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари