Русия: Украински атаки оставиха без ток 67 града

0
Атакувани са две подстанции в Курска област, съобщи губернаторът Роман Старовойт
Атакувани са две подстанции в Курска област, съобщи губернаторът Роман Старовойт Снимка: АП / БТА

Атакувани са две подстанции в Курска област, съобщи губернаторът Роман Старовойт

Украински безпилотни самолети удариха две подстанции в Западна Русия, което доведе до прекъсване на електрозахранването в 67 града, се казва в официални съобщения от днес, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Атакувани са били обекти в районите Суджа, Кореново и Глушково, съобщи в Телеграм губернаторът на Курска област Роман Старовойт. И трите района граничат с Украйна.

Двете подстанции са били в Суджа и Глушково, съобщи в Телеграм новинарският канал “Шот“. Старовойт потвърди прекъсванията на електрозахранването, без да посочва конкретни числа.

Според губернатора град Рилск, разположен близо до границата, е бил обстрелван с касетъчни боеприпаси.

"Една жена е получила умерени наранявания от осколки и е била откарана в областната болница, където ѝ е оказана медицинска помощ", пише Старовойт. От касетъчните боеприпаси са повредени няколко къщи, гаражи и автомобили.

Москва се оплаква от засилващия се обстрел на граничните ѝ райони от страна на Украйна. Щетите и жертвите в Русия са в много по-малък мащаб от разрушенията, причинени от Русия в цели украински региони и градове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    До 1
    Все пак американската държава е създадена от престъпници избягало от Европа от правосъдие. Нормално е поколеня престъпници да продължават да вършат престъпления спрямо останалите. Най-яркия пример, че американците са престъпници - атомните бомби в Япония. Японците просто им атакуват една военна база, в която умират може би няколкостотин човека американски персонал, а техния отговор е да убият стотици хиляди цивилни и да отровят два града и да ги направят негодни за живот десетилетия. Ако това не са действията на терористични чудовища и изруди, не знам как иначе да ги опиша.
  • 3
    1
    Америка
    Почти във всеки край на света има държава, в която американците са се намесели с"благородното" чувство да ги освободят или да им помогнат. Те са богове по сценарии, лъжи и наглост, с единственната цел да ги избият, ограбят или да ги използват както сега в Украйна за техни цели. Тези са събрани от кол и въже, за да направят тези щати държава са със самочувствието че са Велики. В какво: свобода, къде е тя, при богатите или при тези които искат през година да си сменят пола, равенство, друг път, бедният става по беден, богатият, по богат. Където има държави с повече природни ресурси, те влазят под кожата на по неграмотните или по доверчивите им жители, обработват ги, подхвърлят им жалки долари и ги използват за създаване на бружения и разцепване където успеят, както в България т.н.НПО - Америка за България. Сорос празнува 15 год.откакто е създал това недоносче и е доволен, че е събрал боклука на България и ги е издигнал до правителствени ръководители. Та този боклук сега зарива малката ни, но красива България. А за Украйна и да спре и да не спре подкрепата си по нататък, за стотиците избити украинци, за унищожената им държава значение вече няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари