Дете загина при руски обстрел в украинската Сумска област

0
Още двама души са загинали при нападението
Още двама души са загинали при нападението Снимка: БГНЕС / архив

Още двама души са загинали при нападението

Трима души са били убити, сред които и 7-годишно момиче, при обстрел в украинската Сумска област, съобщава местните медии, цитирани от БНР. При атаката на руските сили, извършена днес по обед, са ранени трима души. Съобщава се и за най-малко пет разрушени къщи. Не се уточнява как е извършено нападението.

Междувременно Съветът на ЕС реши да отпусне допълнително финансиране за обучение на украинските въоръжени сили. Това съобщи върховният представител на Съюза по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел. .

Средствата се увеличават с близо 200 милиона евро. Досега по тази програма са обучени 34 хил. украински военни, съобщи Борел на съвместен брифинг с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    123 до 3
    Кои новини бе прошляк кирлив ? Кои ? Всички канали са спрени и блокирани, посолствата са поголовно опразнени. Има няма 4-5 руски дипломата в цялата страна потънали в бюрократични дела по смяна на документи на Руски граждани. Нито сричка на Руски език няма в българия. Блокирани всякакви сайтове за новини. Не можеш да си направиш извадка от 2 различни източника. Квичат само едните, а другите изобщо ги няма. Добре че беше Русия, благодаря и че оголи като нерв истинския нрав на Европа, всички хубаво да я видят каква "демократична" и "свободна" и "преуспяла" е. Окрадоха 400 милиарда евро Руски активи без съд и присъда в разрез с абсолютно всички безнес закони и правила, абсолютно всички. Вземат колите на хората по улиците. Но запомнете ми думата, Европа ще прави ресто на всичко с лихвите и ще се извинява за всичко. Това ви го гарантирам, като слънцето и водата. Второто всъщност вече не е много грантирано и е по 6 лева кубика.
  • 4
    5
    до 4
    Е, ти пък, то това не е евроатлантическо, каквото и да значи тая празна дума!
  • -1
    4
    Аз
    А няколко хиляди жени и деца палестинци убити от армията на Израел избягва да се коментира...
  • -5
    3
    До 1
    Ето Ви поредната жертва на хибридната война, която Русия води ,не само срещу България ,а и срещу Европа ! Лошото е ,че руските ''Новини '' се възприемат от простолюдието и се тиражират навсякъде !
  • 4
    2
    йф823ухф28хф
    И сега ще дойдат да обясняват как си руски трол понеже говориш така. Че преди 9 години събитията всъщност са спонсорирани от Русия и те са плащали на бунтовници и наемници и украинците всъщност са се борили срещу тях. Това го виждам и по западните сайтове, където може да се коментира - там популярното мнение е "украина добра, Русия лоша". Всичко останало е руска пропаганда и няма място за дискусия. Толкова индоктринирани и глупави хора не вярвах че има. Те изобщо не искат да дискутират, харесали са си една лъжа и за тях това е единствената истина и за друго не искат да чуят. Особено американците и англичаните са от около 60 години много силно наплашени от Русия и Китай. Не знаят защо, ама така са им казали и те просто вярват. И всичките се отнасят с насмешка към тях, понеже така са ги научили. Жалко, че ако стане световен конфликт, ще разберат много бързо че не са за присмиване китайците и руснаците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари