Украйна: Петима души загинаха при руска атака срещу пункт за хуманитарна помощ

1
Други двама загинаха при руски обстрел в източната част на страната
Други двама загинаха при руски обстрел в източната част на страната Снимка: Фейсбук / архив

Други двама загинаха при руски обстрел в източната част на страната

Петима души загинаха при руска атака срещу пункт за раздаване на хуманитарна помощ в Югоизточна Украйна, а други двама при руски обстрел в източната част на страната, предаде Ройтерс, като се позова на украински официални представители.

Управителят на Запорожка област Юрий Малашко каза, че при вчерашната атака срещу училищна сграда, в която се намирал пунктът за хуманитарна помощ, е била използвана управляема авиационна бомба. Тази сутрин той написа в Телеграм, че са загинали три жени и един мъж. По късно днес Малашко добави, че от отломките е било извадено тялото на пета жертва – мъж. Единадесет души са били ранени при атаката и са били хоспитализирани, каза още той, цитиран от БТА.

Спешните служби съобщиха, че се опасяват, че трима души все още са блокирани под отломките.

Канцеларията на украинския главен прокурор каза, че ще разследва дали става въпрос за военно престъпление. Тя добави, че двама души за били убити и трима други са били ранени днес при руски обстрел на село Гостре и град Авдеевка в Донецка област.

Агенция Ройтерс посочва, че не е успала да потвърди информацията от независими източници. Русия отрича да взема умишлено на прицел цивилни. Украинските въоръжени сили провеждат контраофанзива, за да си възвърнат окупирана от Русия територия в Запорожка област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Sтанко до 3
    На очите си. Аз не виждам нищо хубаво пред България. Господ да ни пази от продажници! Всеки народ си заслужава управленците, ама на нас ни ги вкарах от вън...
  • 2
    3
    NАТО
    На ви още хибридни фалшиви новини. На кое ще вярвате? Че руснаците обстрелват хуманитарни центрове или че българското правителство е решило да харчи по 6000 лв. за издръжката на украински граждани на българска земя, като в същото време социалната пенсия е 276,64 лв.?
  • 3
    2
    утре
    да не се окаже пак пункт, ама за съсредоточаване на военни и техника?!?
  • 1
    1
    Българи
    Българската общност в Запорожка област наброява 27 764 души, съгласно официалната статистика от последното преброяване в Украйна през 2001 г. Българите в Бердянск са около 10 000 души, те живеят най-вече в квартала до аеропланната фабрика. По-голямата част от тях са потомци на българи от Ямболско. През 1992 г. в Бердянск е основана неправителствена организация на българите от града – Бердянско българско общество „Родолюбие“. В няколко училища в Бердянск и в Бердянския район се преподава български език и български народни песни и танци. Преподавателите са етнически българи както от самия град, така и специално изпратени от България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари