Русия удари цивилен кораб в Черно море

1
Един човек загина, а други четирима са пострадали
Един човек загина, а други четирима са пострадали

Един човек загина, а други четирима са пострадали

Най-малко един човек е бил убит, след като руска ракета удари цивилен кораб, влизащ в украинското черноморско пристанище Одеса, съобщиха украински официални лица, цитирани от bTV.

Според отбранителните сили плаващият под либерийски флаг плавателен съд е бил ударен от противорадарна ракета.

43-годишен работник на пристанището е загинал. Трима филипински членове на екипажа на кораба и пристанищен работник са пострадали.

Все още няма коментар от Русия за инцидента.

От регионалната прокуратура в Одеса нападението е извършено в 16:45 часа в сряда. Съобщава се, че корабът е бил акостирал по време на удара.

Министърът на инфраструктурата на Украйна Александър Кубраков каза, че корабът е трябвало да превозва желязна руда за Китай.

Корабите влизащи и напускащи пристанището на Одеса, са изложени на риск от руска атака, откакто Москва се оттегли от зърнената сделка преди месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Sтанко
    Мен не ме мисли! А колкото до дедовия - ела да ме пробваш ако ти стиска! Не смяташ, че останалото може и трябва да се коментира - над тия неща съм! Кажи нещо по темата ако имаш - остави коментарите за мен - на тия които ме познават...
  • -1
    2
    Още веднъж до дядо Станко със...
    Понеже съм забелязал, че си от редовните писачи рушлямски подлоги в този сайт, да те светна, че буквичката S е на латиница, на каквато пишат и омразните ти американци и европейци. Така че - придържай се към азбуката, "измислена от Ленин", според онези, по които точиш дърти лиги. Нали? А за простотиите, които бълваш редовно, няма смисъл да се коментира. Но не е зле да си ги споделяш само с останалите старци, с които се събирате по пейките. И стани най-после от компа, че простатата алармира!
  • 4
    1
    Sтанко
    Рискове на професията. Като знаят, че района е обстрелван - трябва да го вземат под внимание. Руснаците се мъчат да убедят всички останали, че приказките им не са хвърлени в пространството. Тия които не ги отразяват - понякога плащат жестоко. Застрахователите НЕ издават зелена карта за страната на зеленски, откакто е започнал да се кокори на руснаците...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари