Русия ще развива военните си обекти в Киргизстан

1
Бившата съветска република в Централна Азия е съюзник на Москва
Бившата съветска република в Централна Азия е съюзник на Москва Снимка: ТАСС

Бившата съветска република в Централна Азия е съюзник на Москва

Русия ще развива военните си обекти в Киргизстан. Двете страни обявиха това в съвместно изявление, публикувано след среща в Москва между президентите Владимир Путин и Садир Жапаров, предаде Франс прес.

Жапаров е в руската столица, където ще ще присъства на военния парад по случай Деня на победата днес. Само малцина други чуждестранни лидери ще са сред гостите на фона на инвазията на Русия в Украйна.

"Държавните глави подчертават важното значение на укрепването на въоръжените сили на Киргизстан и на развиването на руските военни обекти на негова територия", посочва Кремъл в съвместното изявление.

Бившата съветска република в Централна Азия е съюзник на Москва. Руските въоръжени сили имат в Киргизстан база с летище, съоръжение на езерото Исък Кул и още няколко обекта, отбелязва АФП.

Страната е част от доминирания от Москва военен съюз Организация на Договора за колективна сигурност.

Освен че ще "задълбочат военното и техническото сътрудничество" помежду си, Русия и Киргизстан изразиха намерение да укрепят още своите икономически и културни връзки, за да "достигнат ново равнище на интеграция".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари