Русия пуска цифровата рубла

1
Владимир Путин подписа закон за "внедряване“ на цифровата рубла
Владимир Путин подписа закон за "внедряване“ на цифровата рубла

Владимир Путин подписа закон за "внедряване“ на цифровата рубла

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон за "внедряване“ на цифровата рубла и създаване на съответната електронна платформа, съобщава ТАСС.

Говорим за допълнителна форма на руската национална валута, която ще бъде емитирана заедно със съществуващите форми на пари. Така руската рубла вече ще има три форми: парична, безналична и цифрова.

Ще бъде възможно да се извършват транзакции с новия паричен формат, като се използва платформата за цифрова рубла - специална информационна система, чийто оператор, съгласно закона, е Банката на Русия. Законът, с изключение на редица разпоредби, влиза в сила от 1 август 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    daskal
    И днес БНБ няма референтен курс за рублата. Такава валута просто не съществува. https://www.bnb.bg/Statistics/StExternalSector/StExchangeRates/StERForeignCurrencies/index.htm
  • 2
    2
    :)))
    Путкойн?
  • 1
    1
    008
    Сега светът ще полудей да купува рубли,е вярно че 1 долар ще са 120-150 рубли,но това не е толкова важно...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари