Русия привика българския посланик в Москва

2
Руското министерство на външните работи обвини България в кощунство и оскърбление
Руското министерство на външните работи обвини България в кощунство и оскърбление Снимка: БГНЕС / архив

Руското министерство на външните работи обвини България в кощунство и оскърбление

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин беше извикан днес следобед в руското министерство на външните работи, за му бъде заявен решителен протест във връзка с експулсирането от страната ни на трима руски свещеници, информира БНР.

Според външнополитическото ведомство изгонването на предстоятеля на Подворието на Руската православна църква в София и на двама служители на Подворието е станало "под измислен предлог и кощунствена и оскърбителна форма".

Действията на българските власти се определят като "антируска провокация, която ще има неприятни последици най-вече за нейните инициатори".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    1
    Дон Хуан Путинеб
    Видели са Кръстин да излиза по тъмно от дома на Маша Захариева, нашляпали го е наголо, май.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари