Русия прекрати сертификатите на два военни завода в България и един в Чехия

2
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че тези действия са като наказание, че се готви ремонт на украинска техника
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че тези действия са като наказание, че се готви ремонт на украинска техника Снимка: ЕПА / БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че тези действия са като наказание, че се готви ремонт на украинска техника

"Русия прекратява действието на сертификатите, издадени на три авиоремонтни предприятия - две в България и едно в Чехия", съобщи на брифинг говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС, предаде БТА.

Става дума за българските "Терем - Летец" и "Авионамс", както и за чешкото "Лом Прага".

"Редица страни членки на НАТО и ЕС продължават да осъществяват доставки на военна техника за режима в Киев, а също така планират да извършват ремонт на такава техника в своите предприятия. Като ответна мярка руската страна взе решение да прекрати действието на сертификатите, издадени на "Лом Прага", "Терем - Летец" и "Авионамс", посочи Захарова.

По думите ѝ така ще се прекрати предоставянето на услуги по техническото обслужване и капиталния ремонт на хеликоптери "Ми", тяхното абонаментно обслужване, както и доставки на резервни части и окомплектоващи изделия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари