Русия понесе тежко поражение в Женева

1
Световната здравна организация прие осъдителна резолюция, на която България бе съвносител
Световната здравна организация прие осъдителна резолюция, на която България бе съвносител Снимка: healthpolicy-watch.news

Световната здравна организация прие осъдителна резолюция, на която България бе съвносител

Световната здравна организация (СЗО) гласува в сряда с голямо мнозинство резолюция, която осъди разрушителните последици за украинската здравна система, предизвикани от руската агресия. Резолюцията бе предложена от 46 държави, сред които и България. Всички страни от ЕС без Унгария бяха нейни съвносители, пише вестник „СЕГА“.

За да я блокира, Русия предложи заедно със Сирия контрарезолюция, която бе определена като цинична.

Москва, която настояваше, че СЗО няма право да се влияе от политически въпроси, понесе тежко поражение в 76-ата асамблея на СЗО, където 80 държави подкрепиха осъдителната срещу нея резолюция, а едва 9 се противопоставиха. Руско-сирийската контрарезолюция събра подкрепа само от 13 държави.

Отхвърлянето на резолюцията на Русия имаше за цел да "изпрати ясен сигнал, че провокирането на извънредна ситуация в здравеопазването с изключителни размери и масовото разрушаване на медицински структури не се толерира от тази асамблея и носи последици за държавата агресор", заяви представителят на Украйна.

СЗО обикновено е неутрална по политическите въпроси, като предпочита да не посочва отделни държави, когато осъжда нападенията срещу здравеопазването. Но арогантното поведение на руските агресори нямаше как да се скрие зад политически неутралитет.

Украйна заяви, че контрапредложението на Русия - в което не се признава нейната вина за въздействието върху здравеопазването в Украйна - се опитва да освободи Кремъл от отговорност за войната. Тя изнесе данни, според които са били повредени 1256 здравни заведения, като 177 са превърнати в развалини; около 237 здравни работници и пациенти са загинали и ранени; 21% от всички линейки са повредени или унищожени.

Приетата резолюция е повторение на подобна резолюция, приета през 2022 г. с подкрепата на 88 държави. Неотдавна СЗО изтегли от Москва представителството си за незаразни болести като знак, че не желае да има нищо общо с режима на Путин.

Представителят на Москва заяви, че "предоставянето на медицински грижи трябва да бъде свободно от политика, така трябва да бъде и със СЗО", като добави, че "западните страни внасят политика в тази организация".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    ...
    Да, има заговор, да има корпорации над държавите, но заговорът не е срещу човечеството, а за влияние и пари. Има, но има и такива идиоти, които си мислят, че са специални и някой им е обявил война специално на тях. Ваксините не са оръжието срещу вас. Ваксините са откупа. Оръжието са вирусите, които лабораториите бълват ежегодно. После се изнудват институции да откупват животите на хронично болни и с различни имунни дефицити.
  • 5
    7
    Найс, а?
    Изтекли документи на СЗО разкриват план за принуждаване на децата да имат сексуални партньори Организацията на обединените нации, в партньорство със Световната здравна организация и финансирания от Бил Гейтс университет Rutgers, стартира следващата фаза в своята война срещу човечеството: сексуализирането на малките деца в началното образование по света, за да се нормализира педофилията. Сексуализацията на децата е официална цел на Програмата на ООН за 2030 г. и те стават все по-нагли в преследването на тази цел. На страница 71 възпитателите са инструктирани да учат малки деца от 5-годишна възраст на целувки, прегръдки, докосване и сексуално поведение. Ако някога сте познавали 5-годишно дете, знаете, че то НЕ е готово за това. Но става по-лошо. 9-годишните деца трябва да бъдат обучавани на мастурбация, сексуално влечение и сексуална стимулация ************************** https://t.me/zlo_bg/739
  • 9
    6
    До долния идиот:
    Ако не беше СЗО милиони хора щяха да са си живи, здрави и неувредени! Ама пуста му и чифутска лакомия – през трупове минават и не им пука въобще! PS: При теб „ваксината“ вече е подействала, личи ти!
  • -7
    5
    В.П.
    Ако не бяха организации като СЗО ,щеше отдавна да сте в гробищата !
  • -7
    4
    До1 ,2 ,3
    Вие явно сте елитът на мисленето в Русе ! Затова и Пенчо е кмет ! Въобще сте есенция от отпадъци .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари