Русия поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН

1
Причината е атаката срещу корабите на Черноморския флот
Причината е атаката срещу корабите на Черноморския флот Снимка: Pool/EPA/EFE

Причината е атаката срещу корабите на Черноморския флот

Русия поиска Съветът за сигурност на ООН да се събере на заседание в понеделник заради атаката срещу Черноморския флот (ЧФ), съобщиха агенциите, цитирани от БТА.

По думите на руския заместник постоянен представител в Обединените нации Дмитрий Полянски Москва е уведомила официално генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, че преустановява участието си в споразумението за износа на украинско зърно през Черно море.

"С оглед на извършената днес от Украйна атака срещу корабите на ЧФ, задействани за обезпечаването на сигурността на плавателните съдове, доставящи украинско зърно в рамките на така наречената черноморска инициатива, постоянното представителство уведоми генералния секретар на ООН, че Русия преустановява участието си в нея", отбеляза дипломатът в личния си канал в социалната мрежа Телеграм. "Освен това поискахме в понеделник да се състои заседание на Съвета за сигурност на ООН по въпроса."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    12345
    Няма проблем, у нас е пълно с мафиотски отрепки, които с огромен апетит ще продължат да изкупуват отровният им отпадък, за да тровят народа с на свръх печалба хляб без ддс.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари