Русия планира да пусне влакове за Донецка и Луганска области

1
Русия установи пълен контрол над Луганска област и се бори да изтласка украинските правителствени сили от Донецк
Русия установи пълен контрол над Луганска област и се бори да изтласка украинските правителствени сили от Донецк Снимка: Russian state railways

Русия установи пълен контрол над Луганска област и се бори да изтласка украинските правителствени сили от Донецк

Русия планира железопътна връзка между южната си Ростовска област и регионите Донецк и Луганск в Източна Украйна, съобщи държавната информационна агенция ТАСС, като се позова на правителството на Ростовска област.

Русия установи пълен контрол над Луганска област и се бори да изтласка украинските правителствени сили от Донецк, предава БНР.

"След превземането на Северодонецк и Лисичанск руските сили скоро няма да могат да се поздравят с успехи на бойното поле", смята Олексий Арестович, съветник на президента Володимир Зеленски.

Като "последната победа на украинска територия" определи Арестович превземането на Луганска област. Той не изключи офанзива на украинската армия в южната част на страната, след като повече от половината руски сили са концентрирани в Донбас. Според съветника успехът на военната операция на украинската армия в южната част на страната зависи от доставката на западно оръжие.

Бивш служител на Федералната служба за сигурност на Русия пое управлението на окупираната област Херсон в Южна Украйна. 51-годишният Сергей Елисеев досега беше заместник-ръководител на правителството в руския ексклав Калининград. Херсон е първият голям град, превзет от руските сили. Оттогава Москва провежда опити за анексирането на областта - въведе рублата и раздава руски паспорти, и възнамерява да проведе референдум за включването на Херсонска област към Руската федерация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Н.Ц.В.
    Скоро ще има ленински съботник ! А не отидеш,а са ти купили безплатен билет за Магадан ! Това чака и нас !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари