Владимир Путин узакони 30-дневен арест за нарушители на военното положение

1
Военното положение вече е в сила в окупираните от Русия райони на Украйна като Херсон, Донецк, Луганск и Запорожие
Военното положение вече е в сила в окупираните от Русия райони на Украйна като Херсон, Донецк, Луганск и Запорожие Снимка: РИА новости

Военното положение вече е в сила в окупираните от Русия райони на Украйна като Херсон, Донецк, Луганск и Запорожие

Руският президент Владимир Путин подписа днес закон, който позволява 30-дневно задържане и глоба за нарушаване на военното положение в местата, където то е въведено, съобщи Ройтерс. Агенцията се позова на руската агенция РИА, предаде БТА.

Официално обаче, военното положение в Русия все още не е въведено. Вместо това властите в някои региони са обявили извънредно положение заради бунта на наемническата компания „Вагнер“.

Въпреки това, военното положение вече е в сила в окупираните от Русия райони на Украйна като Херсон, Донецк, Луганск и Запорожие.

Текстът на новия закон не изброява конкретни нарушения на военното положение, но се предполага, че се отнася за нарушения, които не биха били наказуеми в мирно време, като например нарушаване на полицейския час или отказ от работа.

Съгласно новия закон, ако лицето се намира в превозно средство в нарушение на военното положение, превозното средство може да бъде конфискувано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари