Русия обяви България за неприятелска държава

1
Путин нареди бизнесът с България да е само в рубли и след специално одобрение
Путин нареди бизнесът с България да е само в рубли и след специално одобрение Снимка: © РИА Новости

Путин нареди бизнесът с България да е само в рубли и след специално одобрение

Руското правителство одобри списък на чужди държави и територии, които извършват неприятелски действия срещу Русия, сочи заповед на кабинета.

Списъкът, публикуван от РИА Новости, включва:

- Австралия,
- Великобритания,
- страните от ЕС,
- Исландия,
- Канада,
- Лихтенщайн,
- Монако,
- Нова Зеландия,
- Норвегия,
- Южна Корея,
- Сан Марино,
- Сингапур,
- САЩ,
- Тайван,
- Украйна,
- Черна гора,
- Швейцария,
- Япония

Заповедта е изготвена в рамките на президентски указ от 5 март 2022 г. Според документа правителството, руските граждани и компании, които имат задължения в чуждестранна валута към чуждестранни кредитори от списъка на недружелюбните държави, ще могат да се разплащат по тях в рубли. Новата временна процедура се прилага за плащания над 10 милиона рубли на месец (или подобна сума в чуждестранна валута).

Освен това всички сделки на руски фирми с граждани и компании от държавите, включени в списъка, ще трябва да бъдат одобрени от правителствената комисия за контрол на чуждестранните инвестиции.

Припомняме, че миналата седмица говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че руското правителство ще счита всички страни, които налагат санкции на Русия, като „де факто неприятелски“.

Кремъл: Всички държави, които санкционират Русия са „де факто неприятели“

В конферентен разговор с репортери Песков каза: „Съдейки по мерките, които много държави предприемат срещу нас, сега всички те са де факто недружелюбни. Независимо дали са в списъка или не. В този случай списъкът е второстепенен. Но отговорът на тези недружелюбни, враждебни действия трябва да се анализира, никой няма да се простреля в крака, за да навреди на някого. Правим каквото трябва, каквото ни е удобно и го правим с трезва глава", заяви тогава той. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Мунчо
    До 5: Е, чак пък да се моля. Няма да стане, естествено. След някоя друга седмица или месец, Русия се връща в каменната ера.
  • 2
    5
    До 4
    Ти се моли с такива лидери като Румен ти Радефф, Стефан Янев, Петър Волгин и Косьо Копейката да не стане рублата официално разплащателно средство в България. Но и в това има нещо положително. За първи път в историята на България всики ще станем милионери или милиардери. Е едно е да кажеш имам 60 хиляди лева спестявания, съвсем друго е да кажеш имам 5 МИЛИОНА рубли спестявания. Опс, пардон, 5 милиона струва жовита на руския войник за Путин. А колко ли е платил на семейството на убития елитен руски генерал, от въздушно-десантните сили май беше
  • 0
    4
    Мунчо
    Ако посмеят да платят с рубли, ще им е за последно.
  • -2
    3
    А-ха
    Нормално, разбирам ги! https://www.facebook.com/george.kotzev/videos/1257190098103640/
  • 1
    2
    Ехааа
    Много ме кефят как действат - чисто и почтено: Много кряскат в хор да налагат/съгласяват със санкции, но сега ще бъдат питани една по една държавите, какво ще кажат и направят - бранш, по бранш, договор по договор с Русия (Китай и партньорите на Русия). Ха сега, де ?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари