Русия изпраща комбайни от Крим да събират реколтата в Южна Украйна

0
Украйна вини Русия, че краде зърно от окупираните територии
Украйна вини Русия, че краде зърно от окупираните територии Снимка: AP

Украйна вини Русия, че краде зърно от окупираните територии

Русия изпраща комбайни от анексирания през 2014 г. Крим към два от окупираните сега региона в Южна Украйна, за да прибират реколтата, поради недостиг на местна техника, съобщи представител на назначената от Кремъл местна администрация, цитиран от Ройтерс и БТА.

"В Запорожка област и Херсон беше установен недостиг на земеделска техника", каза представителят на руската администрация в Запорожие пред репортери в село Лобанове, северната част на Крим.

Той говори пред няколко боядисани в червено и черно комбайна, произведени от руско-беларуското предприятие "Брянскселмаш". Служителят обяснява, че комбайните са необходими, тъй като "оборудването в региона е или разглобено, или отнесено от предишните собственици". Малко по-късно Ройтерс засне как комбайните потеглят към окупираните зони.

Евгений Балицкий, шеф на окупационната администрация в Запорожка област, писа в социалните мрежи, че комбайните са предоставени от руското земеделско министерство. По думите му регионът ще получи още 75 машини за жътвената кампания.

Украйна вини Русия, най-големият износител на пшеница в света, че краде зърно от окупираните територии, което Москва от своя страна последователно отрича.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Мунчо
    До 2: Защо не гледаш себе си. Всичко, което съм писал е мое собствено мнение. Ако нещо ти мирише, не е мой проблем. Можеш да си гледаш турските сериали, там може да ти е по-интересно.
  • 0
    3
    до 2
    ако ти намирисва нещо, вземи се изкъпи....
  • -2
    2
    Мунчо , кажи следното
    какви комбайни Украинците изпращат в Източна украйна ! Те се казват HIMARS ! Моят съвет е да напишеш нещо тук , кажи ти за коя партия гласува. То не , че е скрито , ама миришеш много гадно !
  • 3
    1
    разпутин
    могучая денафицира зърното
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари