Русия и Китай преминават към търговия на енергийните ресурси в рубли и юани

5
Доставките на газ днес между Газпром и Китайската народна република вече се извършват на паритетна основа
Доставките на газ днес между Газпром и Китайската народна република вече се извършват на паритетна основа Снимка: Агенция Фокус

Доставките на газ днес между Газпром и Китайската народна република вече се извършват на паритетна основа

Русия и Китай преминават към разплащания в национални валути за енергийни доставки, плащанията за руски газ вече се извършват на паритетна основа в рубли и юани. Това съобщи вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак в интервю за телевизионния канал "Россия-24" след заседание на руско-китайската междуправителствена комисия, предаде Агенция Фокус.

"Ние преминаваме към разплащания в национални валути - както в рубли, така и в юани - за доставените енергийни ресурси, взаимни разчети, които се извършват, включително за доставка на оборудване от Китай", заяви той. "Като пример, доставките на газ днес между Газпром и Китайската народна република се извършват на паритетна основа в рубли и юани.

Новак също така добави, че плащането за доставка на петрол и петролни продукти също се прехвърля активно в националните валути на Русия и Китай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    barel
    Ей дасксле май не си чак такъв даскал европа се пише с големо Европа или нещо друго намекваш. Едно ще ти кажа твойта малка главичка обременена от комунизма още не е разбрала. С краката да риташ към тавана няма как всички да са зле само то да си добре колкото и да го мечтаеш само завличаш хора прости на дъното с тебе ама нали ще изкараш няколко смешни лева то за тази сума и майка си ще продадеш и нали знаем нивото в държавата щом така искат нека така живеят в мизерия
  • 5
    2
    русофил
    Браво на Русия и Китай. Доларът умира.
  • 5
    1
    daskal
    Бравооооооооооо! А американските марионетки в цяла европа ще стоят на тъмно, на студено и ще икономисват, защото са подлоги на агресора сащ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари