Русия е „смазала“ Ислямска държава

3
Освен самолетите, руснаците използват и крилати ракети срещу джихадистите
Освен самолетите, руснаците използват и крилати ракети срещу джихадистите

Русия е „смазала“ повече от 600 цели на „Ислямска държава“. Само за 3 дни руските самолети са хвърлили около 2 хил. бомби върху цели на „злата“ терористична групировка, пише в. Daily Mail.

Руските далекообхватни бомбардировачи Ту-22 хвърлят масивни бомби по сгради, завзети от „покварения“ култ към смъртта, известен като ДАЕШ, продължава британското издание.

Бомбардировачите на Владимир Путин са извършили стотици бойни полети над опустошената от войната Сирия по време на операцията, съобщи министерството на отбраната на Москва. Потвърди го и министърът на отбраната на Кремъл Сергей Шойгу. „Ние извършихме повече от 300 бойни мисии в Сирия в последните 3 дни, като поразихме повече от 600 различни цели“.

„Това стана, след като Москва започна смайващо въздушно нападение, включващо 2 хил. бомби срещу отвратителната терористична групировка, унищожавайки поредица от цели на екстремистката инфраструктура“, пише още всекидневникът.

Появиха се информации, че руската армия атакува цели на джихадистката групировка и от морето. Крилати ракети „Калибър“ са изстреляни от подводницата „Ростов на Дон“, която е близо до сирийското крайбрежие.

Руското министерство на отбраната потвърди атаките и дори пусна снимки и видео. Самият Шойгу съобщи новината на президента Путин по време на тяхна среща, излъчвана по телевизията.

Това е второ подобно нападение на Русия. Няколко седмици по-рано руски кораби в Каспийско море изстреляха ракети „Калибър“ срещу цели в Сирия. Вместо в размирната държава обаче, някои от тях паднаха на територията на Иран. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари