Русия е предала на САЩ нота с искане да се прекратят доставките на оръжие за Украйна

14
Анатолий Антонов: 800 милиона долара е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени за Киев от Вашингтон
Анатолий Антонов: 800 милиона долара е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени за Киев от Вашингтон Снимка: ТАСС

Анатолий Антонов: 800 милиона долара е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени за Киев от Вашингтон

Москва е предала на Вашингтон нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна, съобщи руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

"800 милиона долара, такава е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени оръжия за Киев от Вашингтон", подчерта Антонов в интервю за телевизия "Русия-24".

"Това е огромна сума, тя не помага на търсенето на дипломатическо решение, регулирането на ситуацията", добави посланикът. "Предавали ли сме нота - да, подчертахме неприемливостта на ситуацията", заяви той, като уточни, че Русия е поискала прекратяване на тази практика.

САЩ "се опитват да повишат още повече залозите и да изострят ситуацията", според Антонов. "Задачата е да не се допусне, както американски сенатори заявяват открито, Русия да стои твърдо на краката си, руските интереси да се уважават по света, да се чува гласът на Русия", добави дипломатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари