Русия е изгубила още един кораб до Змийския остров, твърдят украинските власти

0
Украйна твърди за 13 изгубени плавателни съда от страна на Русия, единият от тях е добавен през последното денонощие
Украйна твърди за 13 изгубени плавателни съда от страна на Русия, единият от тях е добавен през последното денонощие

Украйна е ударила още един кораб на руския флот в близост до Змийския остров

Това съобщи в четвъртък вечер говорителят на Одеската военна администрация Сергей Братчук, цитиран от „24 канал“, предаде OFFNews

На практика Братчук потвърди информацията, която вървеше няколко часа по-рано - че в Черно море е избухнал пожар на борда на логистичния кораб от т. н. проект 23120 „Всеволод Бобров“.

Връщайки се към темата за Змийския остров, трябва да кажа, че благодарение на нашите военни моряци се запали корабът, осигуряваш тила на руските въоръжени сили „Всеволод Бобров“, един от най-новите в руския флот. Казват, че шляпа някъде към Севастопол. Информацията има нужда от допълнително изясняване. Но това, че са му пуснали „змии“ край Змийския – това е вярно.“ – каза Братчук.

Източници от украинското разузнаване са съобщили за „24 канал“, че пожарът на кораба е избухнал през нощта срещу 12 май докато корабът е държал курс към Змийския остров. По предварителна информация „Всеволод Бобров“ е успял да стигне до Севастопол. Украинската страна не разполага с информация за точния размер на щетите, но коментира, че мащабите са огромни. „Ако окупаторите изведат кораба от Черно море за ремонт, турците няма да им позволят да се върне обратно през Босфора“, пише „24 канал“.

„Всеволод Бобров“ е нов кораб, пристигнал е от Балтийско море на 1 юли 2020 година.

Украйна твърди за 13 изгубени плавателни съда от страна на Русия, единият от тях е добавен през последното денонощие, вероятно става въпрос за „Всеволод Бобров“. Заради постоянните загуби, които търпи руската страна в района на Змийския остров по аналог със село Чернобаевка украинците иронично наричат острова Змиебаевка.

Руската армия отдава голямо значение на Змийския остров, защото контролът над това парче суша в морето може да позволи на руснаците да извършат десант в района на Одеса, смята военният експерт Олег Жданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари