Русенците, превърнали блока си в райско кътче

81
Хората от общо 72 апартамента живеят като голямо семейство
Хората от общо 72 апартамента живеят като голямо семейство Снимка: NOVA

Хората от общо 72 апартамента живеят като голямо семейство

На 28 май се отбелязва Европейският ден на съседа. На фона на масовото неразбирателство за общите сметки и ремонти, в един блок в Русе са намерили формулата за доброто съседство.

Хората си пият кафето пред цветната градина, грижата за която са поели любители агрономки, предава NOVA. Освен да съдят дървета, имали и други обичаи - да се събират на по питие и мезета в беседката пред блока, която пак сами съградили и заредили с посуда, подправки и салфетки. Съдовете и приборите са за топлите летни вечери, когато се събират на барбекю.

Блокът има 72 апартамента и, въпреки че обитателите му съвсем не са малко, няма отсъстващи от общите събрания, няма и неплатени сметки. Въведеният ред се спазвал от всички.

Грижата за общите пространства не се ограничавала само с ремонтни дейности и поддръжка. По-младите мъже отменят дори общинските служители като косят тревата и пръскат против кърлежи.

Освен таксите за сметки и почистване, съседите от всеки от трите входа събирали пари във фонд „Ремонт и развитие”. Така общата каса била винаги пълна и можело да се посрещнат непредвидени разходи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    Моля?
    Ще ми мятат ракии, бири, карти и табла под прозореца ли? Ще ми димят с барбекюта ли? Децата ми ще слушат "мъдростите" на беззъби пияндета ли? Дали пък няма да дам 200 лева на един лайновоз да си изпразни съдържанието си върху беседката им? Тия неща ще си ги правят на село, в двора им, в собствената им земя! Плащам данъци да ми е окосено и да ми е спокойно около жилището! ПЛАЩАМ!
  • 7
    11
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Прилича ми на репортаж от времето на "соца". Само гдето не е споменато , че партийната, комсомолска и профсъюзна организации са в основата на "райското кътче". Ха-ха!
  • 8
    10
    Що за глупости?
    72 семейства живеят в мир и любов? Вие сериозно ли? Всичките свидетели на Йехова или мормони са? Прибирам се убит след 12 часов работен ден, четири дежурни баби седнали на пейката пред блока /52 семейства от които 1/4 ги няма/ и ме обсъждат :"Тоя от къде има пари да си купува бира и месо всеки ден". Е пък дразни. На втория месец пейката бе обилно намазана с битум. Аз бях. До там с бабите Ама касата на блока била пълна? Ами проблем! Тия 72 семейства имат ли спесимент да проверяват какво се случва с парите им? Защото щипването от 72 семейства на някоя сумичка си е традиция. А това с беседките и барбекютата може да се случи ама в някоя паралелна вселена. От толкова народ няма как да няма 10 алкохолика, поне няколко агресивни, пришълци от околни блокове и т.н. Изобщо, страшна глупост сте надрънкали.
  • 10
    9
    Гого
    Направо се втрещих,като прочетох,че имали обичай да съдят дървета!В кой затвор пращат осъдените-не пише.
  • 6
    8
    РУСЕНЕЦ
    Сигурно, заедно си лягат,кой когото хване и го нато...............
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари