Русенци могат да подобрят зелените пространства около блоковете чрез общинския фонд

1

20 нови дръвчета бяха засадени в квартал "Чародейка"

Поредната инициатива за залесяване на зелените пространства между жилищните блокове реализира Община Русе днес.

Големи и малки се включиха в инициативата край бл. 111 в кв. „Чародейка – Юг“, в която бяха засадени 20 млади платанови дръвчета. С инструменти, техника и експертни съвети съдейства общинското предприятие „Паркстрой“. От там припомнят, че отговорност на всеки, засадил дръвче, е неговата грижа и поливане в първите 2 години от живота му.

По-зелени и спретнати междублокови пространства русенци могат да постигнат и с финансиране от общинския фонд „Граждански инициативи“. Той дава възможност на хората да кандидатстват за безвъзмездна помощ от Общината до 300 лв., с които да озеленят, оформят цветни лехи или обособят зони за отдих до жилищните сгради. Правилникът на фонда допуска и наемането на инвентар и инструменти за осъществяване на дейностите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    daskal
    Тъкмо да има след време къде лумпените да си паркират колите на сянка в тревата. Хем дърветата ще ги пазят от хвърлените от балконите боклуци.
  • 0
    6
    Наистина
    Добра идея ама кой от нас пази повече рушим мили мой никой ни го еня кво става пред блока или на около
  • 6
    5
    Минчо
    Дървета се засаждат, което е прекрасно, но... кой се грижи за зелените площи между блоковете. С години не се чистят падналите листа, трева отдолу не никне.
  • 6
    4
    Марая
    Старите квартали като Здравец си имат предостатъчно зеленина. Като се разлистят големите дървета и храсти става почти като джунгла. Чародейките и Дружбите наистина се нуждаят от озеленяване . И може по нататък да се пуснат пробно диви зайци и лисици из храсталаците за разкош . Нали са модерни еко био зелените . :-)
  • 9
    3
    Пффф
    А дебелите лелки от ул. Котовск колко дръвчета засадиха? Ааа, нула? Да, заети са да са арогантни когато ти прибират данъците.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари