Русенци живеят 7 месеца без топла вода

0
Справят се кой както може – с бойлери, бързовари и дори тенджери на котлона
Справят се кой както може – с бойлери, бързовари и дори тенджери на котлона Видео: КИС 13

От 7 месеца живущите в блок "Трансстрой" в Русе нямат топла вода.

Въпреки че тя достига с необходимата температура до инсталацията в сградата, се оказва, че става почти студена за апартаментите в последните два входа.

Блокът е построен през 1974 година. Оттогава досега не е имало проблем с топлата вода. От февруари обаче постепенно започнала да не стига до последните два входа.

Хората източвали водата с надеждата да потече малко по-топла, за да могат да се изкъпят, но това, което получавали е студен душ. Справят се кой както може – с бойлери, бързовари и дори тенджери на котлона, информира Кис 13.

Домоуправителите на засегнатите входове наели фирма която да направи замерване на температурата на водата, която влиза в инсталацията на блока. Оказало се, че е напълно спрямо изискванията от 55 градуса. Затова започнали да търсят специалисти, които да сменят инсталацията, но преди това се обърнали към "Топлофикация" за мнение какво могат да направят.

Хората от блока предполагат, че до тях не стига топла вода заради новопостроена кооперация, която е била присъединена към мрежата. Те се надяват че когато бъде пуснато парното, налягането ще се нормализира и в техните домове пак ще потече топла вода

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари