Русенци: Спрете геноцида!

8
Камери засякоха ново изпускане на дим от „Монтюпе“
Камери засякоха ново изпускане на дим от „Монтюпе“

Камери засякоха ново изпускане на дим от „Монтюпе“ 

Малко след полунощ на поставените камери за видеонаблюдение на площадката в Индустриалния парк се вижда гъстия дим около завода за автомобилни части „Линамар“, по-известен като „Монтюпе“.

Русенци от много райони на града подскочиха от познатата миризма на бакелит и социалната мрежа прегря от гневни коментари.

"Монтюпе проветряват. В района на товарна гара средно силно бакелит", алармира г-н Кандиларов в групата "За чисти въздух и вода в Русе".

"Възраждане също! Тровят ни! Кмете-оставка!

Всички, дето взимат пари-спят! Сънуват блажен живот в пуст град! Русе умира!", пише Костадин Илиев.

"Невъзможно е постоянно да се виси на балкона... Ще ни тровят и това лято. На Механотехникума си е плътно и удрящо в синусите...несбъркваемо монтюпе", пише Владислава Гарвалова.

Адът на нов глас

По време на пандемията икономическата криза в глобален мащаб може би даде глътка чист въздух на русенци, но за съжаление сега ситуацията е същата.

Иронията сега е, че бившият директор на РИОСВ вече е областен управител на Русе, който новата власт назначи въпреки общественото недоволство. А Пенчо Милков стана кмет на Русе със сериозната заявка, че ще промени нещата с екологията в положителна насока.

"Браво Кмете! Късно вечер ни тровиш! Това и в концлагерите го е нямало! А какво обеща?", пише Константин Илиев.

"Русе отново ще тръгне срещу властта! Спрете геноцида!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    23
    Грамадата
    Ако всеки русенец, вместо да мрънка наляво и надясно, вземе по един камък и го остави пред Общината, какво ли ще се получи? Май е време да го направим. Иначе приказки на вятъра, а кмета на хладно и чист въздух далеч от Русе!
  • 2
    22
    Иван
    Русе е максимум 70 000 !!! По-скоро е към 60 000....И така, бавно но славно градът си заминава. Вече не е сред големите градове в България. Всички твърдят, че Русе е "малък град" така, че положението може да е и по-зле !!!
  • 8
    21
    Независим
    Време е да се стачкува с/у управниците и кмета на Общината. Този проблем трябва да се отрази от всички медии и от Народното събрание, за да стане достояние на цялото общество. В противен случай ще продължим по утъпкания път
  • 11
    20
    Ченчо
    В Нисофо съм. И шибам еколожката на градЪ.
  • -10
    19
    Минчо
    Архитекте, кой ти гледа мониторинга? Цървулите си седят на балкона и дýшат. Него не го интересува апаратурата, него го интересува да пише. Не се е къпал от три дни, но на балкона му миришело на бакелит.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари