Русенци ще могат да следят в интернет къде се разкопават улиците при подмяната на канализацията

4
За целта на 15 март стартира нова уебстраница на ВиК - Русе
За целта на 15 март стартира нова уебстраница на ВиК - Русе

ВиК-Русе подготвя интернет страница, на която ще се качва информация за гражданите, свързана с разкопаването на улиците по големия проект за подмяна на канализацията.

Чрез нея хората ще бъдат уведомявани за въвеждането на временна организация на движението или нарушаване на нормалното водоподаване във връзка с работата по проекта, съобщиха от дружеството.

Интернет страницата ще стартира на 15.03.2021 г. Достъпът до нея ще се осъществява чрез банер, който ще бъде видим при отваряне на началната страница на уебсайта на ВиК дружеството.

На работна среща с участниците в проекта управителят на ВиК инж.Сава Савов е подчертал, че подмяната на канализацията в централната част на града изисква изключително добра организация на работата. Това е свързано с неудобствата, които ще предизвика за гражданите и гостите на Русе. Инж.Савов е припомнил, че ВиК мрежата в тази зона е силно амортизирана, голяма част от нея е изградена преди много години, затова е важно да се работи изключително внимателно, като се следва етапност в разкопаването на участъците по трасетата.

Както възложителят, така и представителите на „КОНСОРЦИУМ СКАД“ са заявили, че няма да се правят компромиси по отношение на използваните материали и че те следва да отговарят на изискванията, заложени в техническите спецификации.

Представителите на строителния екип вече са започнали геодезическо заснемане и са извършени предварителни огледи на терена със служители на ВиК. Те са подчертали, че е необходимо да се съгласуват графиците на изпълнителите на строителството на всички обекти, тъй като има пресечни точки по трасетата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари