Русенци се събират на протест "400 шева – Свобода или Смърт!"

5
Русенци ще се съберат в 18:00 часа пред Съдебната палата
Русенци ще се съберат в 18:00 часа пред Съдебната палата

Русенци ще се съберат в 18:00 часа пред Съдебната палата

Протестът "400 шева – Свобода или Смърт!“, който ще се състои днес в Русе в подкрепа на обезобразеното и малтретирано 18-годишно момиче от Стара Загора, променя началния си час, съобщиха организаторите. Целта е той да съвпадне с националната инициатива във всички градове, която започва в 18 часа.

Затова вместо от 19:30 часа, русенци ще се съберат в 18:00 часа пред Съдебната палата. Тъй като може да се окаже, че не всички са разбрали за промяната, протестът ще бъде стъпаловиден и ще продължи до 19:30 часа.

Протестът ще обедини граждански активните русенци с дамите от "Зонта клуб“ - Русе, които подкрепят националното шествие, организирано от "Зонта“ - Стара Загора в името на справедливостта и в името на живота без агресия.

"Чакаме всички, които казват НЕ на насилието, бруталността и жестокостта! Ако искате да живеете спокойно, ако искате да има правосъдие и правораздаване, ако искате добър живот за вашите деца, внуци, майки и бащи, елате и го заявете публично, с нас!“, сподели председателят на "Зонта клуб“ - Русе Милка Трифонова, цитирана от Русе Медиа.

"Нека не сме безучастни зрители, знаем, че насилието не е решение, насилието е зло, което трябва да изкореним от нашето ежедневие! Утре може да бъдете Вие, дъщеря ви или Ваш близък!“, казват гражданските активисти.

Скандалният случай предизвика буря от възмущение и негодувание, след като бе публично оповестен. 18-годишно момиче от Стара Загора е било буквално обезобразено с макетно ножче от своя приятел. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът ѝ е счупен, а за накрая цялата ѝ коса е подстригана с машинка. Животът ѝ е спасен в болница, като раните са закърпени с 400 шева.

26-годишният Георги Николаев, който е обвиняем за престъплението, първоначално бе задържан за 72 часа, след което прокуратурата поиска постоянния му арест. Районният съд в Стара Загора уважил искането, но след това Окръжният съд пусна обвиняемия, като прецени, че се касае за лека, а не средна телесна повреда. Във вчерашния ден мъжът отново бе арестуван, като му бяха повдигнати нови обвинения за заплаха с убийство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    10
    абе
    тоз, че не е трябвало да прави така, няма спор! виновен е на 100000%! Но кой знае и таз какъв боклук долен е била, за да се стигне до такава развръзка... боклуците са се самозабравили последните години и това е една от малкото логични развръзки, които са се случвали, случват се и ще зачествят все повече при такъв манталитет и мислене сред младите
  • -5
    9
    Бг педалисимо
    Като почина родилката в Русе преди около 3 месеца,мн хора реваха да ходели на протест ама така си остана само думи.Сега ревете на хората да ходят на протест за един миндил и един комплексар.Страшна работа-не сте народ а Мърша
  • -4
    8
    Божкеййй
    Аре да ме плюете после, но това момиче е силно възгрозно и да си кажем направо - дебело. Каква ти ревност? Някъде другаде е заровено кучето.
  • -1
    7
    Отегчен до 3
    Сериозно ли журналята си вършат работата според МВР бюлетина? Че за чий са ни тогава журналя? То всеки може да си го прочете в сайта на съответното полицейско управление. Как пък лекари, медицински сестри, санитарки, близки, познати,съседи и т.н. си мълчаха ЕДИН МЕСЕЦ! Ние да не сме Китай. Шепа народ сме. И в добре определен момент - оппалааа, вижте какво стана. Впрочем, понеже сме в Русе, сещате ли се за името на поне един журналист?
  • 6
    6
    Смърди я
    Носят се слухове, че в семейството на бияча има депутат от Възраждане. За това Костя мълчи нато насран! Ако се разчуе ще му замине субсидията...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари