Русенци отбелязаха 112 години от Независимостта на България

0

Тържествена церемония по случай 112 години от обявяването на Независимостта на България се състоя пред Паметника на Свободата в центъра на Русе

Събитието започна със слово на областния управител Галин Григоров. След това беше отслужен благодарствени молебен от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия. В чест на светлата дата беше строена и почетна рота от Русенския гарнизон, а Общинският духов оркестър начело с диригент Димчо Рубчев свири празнични маршове.

Присъстващите имаха възможността да чуят текста на манифеста, с който е обявена Независимостта на България, както и изпълнението на песента „Хубава си моя, горо“ от Димитър Куршумов, Тодор Тодоров, Васил Орлов от хор „Св. Георги Победоносец“ при Общински младежки дом в Русе.

Водещи на събитието бяха актьорите от Драматичен театър „Сава Огнянов“ Кристиана Ценкова и Любомир Кънев, а по традиция тържествената церемония завърши с полагане на венци и цветя пред Паметника на Свободата.

Сред официалните лица на днешните тържества бяха още заместник областните управители на област Русе Валентин Колев и Свилен Иванов, кметът на община Русе Пенчо Милков, заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, народни представители, общински съветници, генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов, както и множество представители на държавната и местна власт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари