Русенци на второ място в състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач МПС“

3
В надпреварата участваха 10 отбора от Североизточния регион
В надпреварата участваха 10 отбора от Североизточния регион Снимка: в. "Бряг"

Ежегодното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ донесе второто място в отборното класиране на русенската Професионална гимназия по транспорт, която бе изпреварена единствено от домакините ПГМЕТТ „Христо Ботев“ – Шумен

Трети се нареди отборът на ПГ по механотехника „Владимир Комаров“ в Силистра, информира Бряг. 

На 23 април 2021 г. шуменската Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ бе домакин на регионалния кръг от Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ за учебната 2020/2021 година. Организатор на състезанието е Министерството на образованието и науката със съорганизатор „Интер Карс България“ ЕООД.

В надпреварата участваха 10 отбора от Североизточния регион. Всеки отбор е съставен от трима ученици, най-добре класирали се на училищния кръг. Участниците демонстрираха своите знания и умения на два етапа. В първия има теоретичен тест за автомонтьори и такъв за водачи на МПС. Вторият етап е с практически задания за майсторско управление на МПС и монтьорски задачи.

Русенската гимназия по транспорт бе представена от Иван Банчев от 12 клас, Планимир Стефанов и Иван Здравков от 11 клас. Те показаха както своите личностни качества, така и умения за работа в екип, формирани в процеса на обучение. Гордостта на нашата гимназия са дванайсетокласникът Иван Банчев, който е победител в индивидуалното класиране на състезанието „Най-добър млад водач на МПС“, а в индивидуалното състезание „Най-добър млад автомонтьор“ призово място получи Иван Здравков. Специални благодарности получиха ръководителят на отбора и преподавателите, участвали в подготовката на учениците.

Всички победители получиха грамоти, купи, медали и материални награди, осигурени и връчени от „Интер Карс България“ ЕООД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари