Русенци на концерт на Queen в Букурещ

3

На 21 юни, голяма група русенци посетиха Площада на Конституцията в Букурещ, за да видят членовете на легендарната група Куийн - Брайън Мей и Роджър Тейлър.

Зад микрофона беше младият американски Music Idol - Адам Ламбърт, който въпреки непостижимата цел да "влезе в обувките" на великия Фреди, все пак се справи доста прилично с тежката задача.

На препълнения площад имаше забавляващи се хора на всякаква възраст, като направи впечатление, че и младежите са добре запознати с творчеството на бандата и пеят песните, създадени преди толкова много години.

Разбира се, не остана време за абсолютно всички хитове на бандата, все пак бройката им хич не е малка.

Двучасовият концерт започна с Flash/ The Hero от филмовия саундтрак, след което се изредиха добре познатите на феновете One Vision и Hammer to Fall. Seven Seas of Rhye ни върна в далечната 1974-а година, когато излиза вторият албум на британците (и това беше най-старото парче в програмата). Звукът се втвърди с бързата Stone Cold Crazy (изпълнявана и от метъл групи като Металика), след което публиката се разкърши на фънкарската Another One Bites the Dust. Куийн ни показаха как се играе играта с Play the Game, после чухме Killer Queen, с която е свързан пробивът им в класациите през 1974-а.

Нямаше кой да ги спре с Don't Stop Me Now, а на Somebody to Love и Love of My Life пееше цялата публика.

След като усетихме магията на A Kind of Magic, баща и син (Роджър и Руфъс Тайгър Тейлър) се изправиха един срещу друг в битка зад барабаните.

Паметта на Дейвид Бауи беше почетена с Under Pressure, след което дойде ред на танцувалните Crazy Little Thing Called Love и I Want to Break Free. Поискахме всичко с I Want It All, а на Who Wants to Live Forever лазери прорязаха задушевната атмосфера в румънската столица. Заедно с китарното си соло Брайън Мей изпълни и инструментала Last Horizon от албума си Back to the Light. Хард рок рифът на Tie Your Mother Down беше последван от вселенския мегахит Bohemian Rhapsody, в която чухме и гласът на Фреди. Последна преди задължителните бисове беше Radio Ga Ga, на която всички пляскаха с ръце, както си му е редът.

Няколко минути тъмнина на сцената и множество скандирания и ръкопляскания доведоха до повторната поява на големите музиканти, като, освен вече споменатите, бяха и дългогодишния клавирист от концертите през 80-те Спайк Едни и басистът Нийл Феърклоф.

We Will Rock You и We Are the Champions бяха последните изпълнения, с които публиката беше дарена, след което, както повелява традицията, групата се раздели със своите почитатели под звуците на God Save the Queen.

Един паметен концерт в една гореща вечер в пряк и преносен смисъл.

Скоро и в София!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари