Деца от вокална група "Слънце" представиха българския фолклор в Букурещ

1

Талантливите русенчета изпълниха песните „Девойко мари хубава“, „Самодива“, „Кавал“ и „Гайда“

Детска вокална група „Слънце“ с ръководител д-р Наталия Константинова при Общинския детски център за култура и изкуство участва в заключителния концерт на Международния проект за рисунка „Цветовете на мира“ в Букурещ, Румъния. Анастасия Маркова и Йоана Донева от русенския музикален състав представиха България с песните „Девойко мари хубава“, „Самодива“, „Кавал“ и „Гайда“.

Поканата за участие на ДВГ "Слънце" беше изпратена от Миора Войку – съветник в Националния съвет на културата в Румъния. Изпълнители от Молдова, България и Румъния показаха фолклорното богатство на своите държави.

Малките русенски таланти обраха аплодисментите на публиката, като концертът бе заснет от румънска телевизия и по-късно ще бъде излъчен.

Освен музикалните изпълнения, проектът включваше и рисунки на деца от Италия, Турция, България, Молдова и Румъния, като с най-добрите беше представена изложба в залата.

Участието на децата от Русе беше препоръчано от Любомир Николов – генерален секретар на Съюза на демократичните българи в Румъния, който е голям приятел и почитател на ДВГ „Слънце“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари