Русенци: Молим ви не допускайте сирийци в нашия град

2
Квартал Тракцията, където живеят все още и БЪЛГАРИ.
Квартал Тракцията, където живеят все още и БЪЛГАРИ.

Русенци от фейсбук-групата "Правата на човека - Българите емигранти", са създали петиция с която искат да осуетят намеренията на правителството, за трайно настаняване на нелегални сирийски или други, с арабски произход емигранти в гр. Русе.

Ето и пълното съдържание на петицията:

До Г-н Пламен Стоилов кмет на град Русе, до Областният управител на област Русе Г-н Симеон Иванов, до Омбудсмана на Република България Г-н Константин Пенчев.

Молим ви не допускайте сирийци в нашия град, нека си остане един град който помним и се гордеем с него! Бъдете българин на първо място и после патриот, помислете за населението на поверения ви град, за неговата безопасност и спокойствие! Някой от нас са в чужбина поради политически несъгласия! Нека един ден като се върнем (а то ще стане рано или късно), да се върнем в нашия град който познаваме, в дунавската градина на България! Не я унищожавайте със сирийски бежанци, в Европа има достатъчно място за тях, от колкото в малка и ограбена България, където сме най вече християни! Защо ни натрапват политиците бежанци и то мюсюлмани? На повечето емигранти родителите им са сами, и не искаме един ден да разберем че са били ограбени или не дай си Боже, убити от сирийци. Ако искате русенци да ви обичат и ценят, а и пак да ви избират, подайте им ръка, те няма на следващите избори да ви забравят! Молим ви, бъдете човеци на първо място преди политици! Русе не заслужава такава участ! Все повече страната ни се поставя на колене, имаме вътрешни социални проблеми и такива "милостини" за "бежанци" дошли с куфари пари, няма как да не ни ядоса и възпротиви когато наши родители мизерстват с оскъдна пенсия (175 лв.), а са се трудили цял един живот, и да не казваме в какви условия живеят (в квартали който са завзети от цигани и има бараки и колиби на вред, пример: ТРАКЦИЯТА), което е срамота за българските политици което (правят за хора който не само че са нарушители на държавната ни граница, а така също и не са граждани на тази страна и нямат никакви права, а ги поставят на едно много по добро социално положение,от колкото самите граждани на България..........Това е срамно и недопустимо !!!!! Ние ще се борим за страната си, по какъвто и да е начин, но ще се борим, това е нашата Родина, нашата майка, нашата плът !!!!!!!! Ето един материал от 2011 година, от предизборната кампания за Кмет на Русе! Сега дали се е променило нещо за тези хора, забележете че ТАМ също живеят и БЪЛГАРИ..............Цитат от вестника:

"Чайна Таун в Ню Йорк или да речем Бронкс са планетарно красивото място за живеене в сравнение с русенския квартал Тракцията…На мястото на предизборната среща на кандидата за кмет на община Русе инж. Пламен Цветков сме обкръжени от екзотиката на полусъборени къщи; огромна кална яма, наподобяваща блато, с всевъзможни боклуци в нея- скъсани джапанки, найлонови торбички и станиоли. Картинката се допълва от вече стъпкани в калта предизборни плакати на „кандидат-кметове“, минали от тук броени часове преди нас. Има много хора, въпреки ситния дъждец и тоталния неуют на това забравено и от Бога място. Щъкат овехтели кучета, усмихнати малчугани прегръщат котараци, възрастна жителка пуши цигара…Над всичко това се носи свободолюбива песен на Сашо Роман, което е нещо съвсем нормално и обичайно за също така свободолюбивия дух на този русенски квартал. Ако погледнем откъм Атрактивната страна на нещата, в / А /Тракцията си живеят така, както са живели през миналото столетие- 20-ти век. В 21-ви век дори и лампите, поставени преди 8 години ?!, са гурелясали от безстопанственост и от безразличието на общината. „ Нямам думи и сравнения за живота Ви тук", обърна се към жителите на квартала инж. Пламен Цветков. "Вие сте пълноценни и пълноправни граждани на тая държава, на тоя град, с претенциите да е 4-ти по големина в България. И понеже аз искам, ако стана кмет, да направя Русе най-доброто място за живеене, като начало, ако русенци ми гласуват доверие, няма как да не идвам по-често и да не работя за Тракцията. Нямам и никакво логично обяснение как никой от досегашните управници не е стъпвал тук, защо Ви търсят само преди избори и ако някой се появи, защо с лека ръка Ви обещава работа. Аз обаче не искам да ви лъжа, защото не съм лъгал никога.".

Източник: Община Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари