Русенци изгледаха предпремиерата на филма "Блаженият"

4

В препълнената от зрители зала „Европа“ се състоя предпремиерната за България прожекция на българския игрален филм „Блаженият“, заснет изцяло в Русе.

Специалната премиера бе в памет на актрисата Лорина Камбурова, която почина на 27 май миналата година. Това е последният български пълнометражен проект с нейно участие.

В лентата ѝ партнира дебютантът Александър Тонев, който също влиза в главната роля. В „Блаженият“ участват още Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други.

Филмът е художествен поглед към миналото през призмата на една дълбоко лична история. Базиран е на книгата на Емил Андреев – „Боби Блажения и Другия американец“.

Една иcтopия зa 9-гoдишния Бoби, който има дарбата да вижда в бъдещето, за първата му голяма любов, за интересната му среща с бъдещия президент Джон Кенеди, за революционното му откритие - лекарство за най-страшната по онова време болест, туберкулозата.

Малко преди събитието режисьорът Станимир Трифонов се срещна с кмета на Русе Пенчо Милков. Двамата разговаряха за процеса по реализиране на продукцията и огромния потенциал за снимки, който Русе притежава.

 „Няма друго място, на което историята на „Блаженият“ да може да бъде заснета и разказана“, заяви Трифонов.

  Обсъдена бе и идеята за направа на филм, посветен на големия русенски кинаджия и бивш президент на Национална федерация „Алтернативно кино“ Владимир Илиев, който ни напусна през 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    до 7
    Виж, пуберчето ми, то филмите на Чаплин са излезли на екран когато баба ми е била на твоите години, но и сега се гледат. Та, гледай един от филмите, които е посочил колегата и най-малкото, което ще видиш е истинска актьорска игра. Защото сегашните актьори не стават дори да четат информация на някое летище, повечето са с лоша дикция, кофти артикулация, някои направо фъфлят. Та, изгледай някой стар филм, пък тогава ще говорим. Иначе соц филми са печелели накради и в Кан и в Западен Берлин. Сегашното българско кино е всичко друго, само не и изкуство.
  • -4
    9
    до 7
    Деди, ти правиш колосална дърташка грешка. Правиш корелация между филми и епохата на младостта ти, когато си бил привлекателен и си имал по-вълнуващ живот. Тия филми, които си изброил не струват и стотинка в световното кино. Имат стойност единствено и само в твоите спомени. Кой изобщо е чувал за Карамитев в световното кино? По време на "желязната завеса" си се кефил на това, което ти предлагат. Сега са други времена.
  • 4
    8
    Сметалото
    Дайте сметките! Колко пари ни струва това! До момента е ясно само, че приходите са НУЛА лева.
  • 4
    7
    спомени
    ...На малкия остров, Отклонение, Спомен за близначката, Любимец 13, Аспарух, Осмият, Князът, Крадецът на праскови, Иван Кондарев, А бяхме млади, Тютюн, Момчето си отива, Дами канят, Инспекторът и нощта, Матриархат, Най-дългата нощ, Бялата стая, Козият рог, Специалист по всичко.........
  • 4
    6
    daskal
    Съвременното българско игрално кино е своеобразен социален проект на държавата - усвояване на едни пари, за да поддържаме живо родното изкуство. Не знам какви пари се печелят от прожекциите, но силно се съмнявам, че изобщо има някаква файда. Съжалявам, но дори най-прехвалените съвременни филми за мен бяха пълно разочарование - "Възвисяване", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Дзифт" и т.н., и т.н. Да не се опитвам да ги изброявам всичките. Единственото малко изключение е като че ли комедията "Мисия Лондон".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари