Русенци искат да прекръстят улица "Витоша" на "Пенчо Милков"

7
Според живущите в района улицата не е ремонтирана от 40 години
Според живущите в района улицата не е ремонтирана от 40 години Видео: Русе Медиа

Според живущите в района улицата не е ремонтирана от 40 години

Русенци, които живеят на ул.“Витоша“, са решили да затворят улицата си с бариери и да я кръстят „Пенчо Милков“ заради липсата на отношение от общинската управа към техните проблеми. Хората разказаха, че за последен път улицата, която е в централната градска част до Първо РУ, е била ремонтирана преди 40 години, и то със собствени средства на живущите.

В началото на мандата на Пенчо Милков като кмет говорих с него , прояви разбиране, но впоследствие спря да ми вдига телефона. Подавани са жалби и сигнали до общината, но до момента никой не е обърнал внимание. Прехвърлят ме и всеки вдига рамене и казва, че тази улица не е в регулация. Аз ли да направя регулацията? Къщите ни са напукани вече.

Подавала съм сигналите в деловодството с номер, но няма официални отговори. Преди седмица кметът ми отговори в социалните мрежи с остър тон, където ми казва да спра да пиша и звъня и ми заявява, че улицата не е от обществен интерес“, разказа д-р Маргарита Големанова, предава Русе Медиа.

Хората споделиха, че по улицата, която е с огромни дупки, не могат да влизат линейки и таксита. При дъжд кратерите се пълнят с вода и се просмукват в къщите. Никой не може да се придвижи пеша, няма и тротоари. Всичко се залива, а колите се трошат.

Сигнали са подавани и при предишните кметове, но без резултат. Сега са възлагали големи надежди на Пенчо Милков, но са разочаровани от обясненията, че улицата им не е важна за обществото и не е включена в списъка с обектите за ремонт. Не разбират и как така според общината не е в регулация. „Това означава, че всички къщи са извън регулация, а има канализация, няма септични ями. Излиза, че живеем незаконно тук. Да вземат да ни върнат и данъците, които сме плащали. Казват ни да си направим частен ремонт, а живеем в централна градска част и плащаме данъци за тази зона“, споделят живущите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    23
    До 21 + 1
    Що бе? Пак ли ще изостави жена си тука, а той там с Импексофица ще си гука? Така излъга първата. Ей голям тарикати нашия Каза Нова. Тоя е по-долен и от смрадлива _Утка
  • 3
    22
    Човек
    Пука му, че му дреме на кмета. На кея ще правят павилион, и е трябвало да започне преди 4 години, и чак сега кметът е задействал да се прави. Русенци, кметът след като му свърши мандата ще се маха от Русе и ще отиде да живее в София. Тази информация я знам от хора близки до него. Като започне един кметски мандат плановете са много, но в повечето случаи се започва последната година всичко с цел предизборно. Всичко се бави заради пари и предизборни обещания.
  • 9
    21
    Bagytr
    Драги изстрадали съграждани! Никоя институция в държавата не работи! Както е казал народа- " бог високо, цар далеко"! А в Русенска община пък абсолютно никой не работи! Единствен изход е да не плащаме данъци и да обявим гражданско неподчинение!!!
  • 5
    20
    Няма ремонт
    Кофти улица, не става за селфи. С такива Пенчо не се занимава.
  • 7
    19
    Казус
    Този Цървул къде и с коя ще празнува днес? С красивата и вярна бивша, или с мириносовата Офсъ? Ама и той кви Лай На разбърка, чак на Мачку Пиктчу замирисало кажуват. Офсътъ нали и там одила та миризмата останала.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари