Русенско село организира благотворителен концерт да откупи училището си

3
Благотворителният концерт ще се състои на 15 юни в "Канев център" на Русенския университет.
Благотворителният концерт ще се състои на 15 юни в "Канев център" на Русенския университет.

Поредната благотворителна инициатива предприемат жителите на русенското село Бъзън, които искат да откупят старото си училище. Това съобщи кметът на населеното място Василена Цанкова.

Благотворителният концерт ще се състои на 15 юни в "Канев център" на Русенския университет. В него ще участва легендарната група "Трамвай номер 5", а част от приходите ще бъдат предоставени за благородната кауза.

Началото на дарителската кампания бе поставено на 17 февруари тази година, като за целта бе регистрирано сдружение с нестопанска цел "Децата на Бъзън", разкрита е дарителска банкова сметка, както и DMS-номер.

Училището е било закрито и след това продадено, когато селото е било още към община Ветово. Новият собственик го е закупил за 57 000 лева с идеята да го превърне в Дом за предоставяне на социални услуги. До момента обаче сградата не се използва и се руши. Собственикът е готов да съдейства и да я продаде за сумата, за която я е закупил. Идеята на жителите на Бъзън е след като си върнат училището, в сградата да бъде създаден Център за работа с деца.

Кметът на селото каза още, че до момента са събрани около 3000 лева в дарителската сметка и са изпратени към 200 смс-а.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари