В село Бъзън има деца, но няма училище

0
Кметът разкри как училището е било продадено
Кметът разкри как училището е било продадено Снимка: Дарик радио

Кметът разкри как училището е било продадено

Докато непрекъснато сме свидетели как училищни сгради пустеят, защото няма ученици, в русенското село Бъзън живеят достатъчно деца и ученици, за които обаче няма училище. Но не защото никога не е имало, а защото е затворено преди много години.

Оттогава децата на Бъзън пътуват всеки ден, за да учат в съседните селища. В момента в селото живеят почти 1300 души, а децата са близо 120. Опитите да се възстанови училището започват преди 10 години, но досега резултат няма.

Чуйте историята от интервюто по БНР на Розалина Чернева с кмета на Бъзън Василена Цанкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари