Русенският завод „Експрес Сервиз“ участва в консултациите по Плана за възстановяване

0
Акумулаторният локомотив на русенската фирма е единственият вариант пари от Плана за възстановяване да останат в българската икономика
Акумулаторният локомотив на русенската фирма е единственият вариант пари от Плана за възстановяване да останат в българската икономика Снимка: Facebook

Акумулаторният локомотив на русенската фирма е единственият вариант пари от Плана за възстановяване да останат в българската икономика

Русенският локомотивен завод „Експрес Сервиз“ е единственото българско предприятие, което участва в пазарните консултации по жп Плана за възстановяване и устойчивост. Самата им оферта, редом с гиганти като Siemens, Alstom, Stadler, Skoda, е сериозен успех за българската икономика. Дружеството е предложило индикативна оферта за ES3000 – най-продаваният им в ЕС акумулаторен локомотив.

В сегмента акумулаторни локомотиви оферти са подали общо четирима производители. ES3000 е 6 пъти по-изгоден вариант от следващата най-евтина машина, като се отчете и 15-годишната поддръжка. При този бюджет от нас могат да се купят 18 локомотива, а от следващия най-евтин кандидат – едва 3 броя. Русенското дружество отговаря на 98% от изискванията в запитването за индикативна оферта. ES3000 е единственият вариант пари от Плана за възстановяване и устойчивост – в частта жп, да останат в българската икономика. Срокът на доставка на „Експрес Сервиз“ е в пъти по-бърз от този на останалите кандидати, тъй като това е утвърден и сериен продукт.

Една от целите на Плана за възстановяване и устойчивост е дигитализация и намаляване на емисиите при извършване на железопътните маневрени дейности в депата, а с акумулаторния локомотив ES3000 русенци могат да предложат точно това.

„Експрес Сервиз“ очаква обявяването на тръжните процедури от Министерството на транспорта и съобщенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Aha
    Няма да им дадат точно защото са българска фирма. Тези европейски програми са да пълнят гушите на западните големи корпорации и да подкупват държавните паразити за да продават нациолни интереси, докато народът затъва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари