Русенският университет светва в оранжево!

0
Нашият университет става част от кампанията на ООН за информираност по проблемите на насилието срещу жени
Нашият университет става част от кампанията на ООН за информираност по проблемите на насилието срещу жени

На 5 декември, понеделник, в 17:00 часа сградата на Русенския университет ще бъде оцветена в оранжево, като част от кампанията на ООН за информираност по проблемите на насилието срещу жени.

Акцията е съвместна между студентските професионални клубове на университета и дамите от клуб Сороптимист Интернешънъл Русе. Техните обединени усилия имат за цел да провокират гражданска активност в борбата срещу това негативно явление. Участниците в акцията ще разпространят сред гражданите листовки с информация по темата.

Организацията на обединените нации обяви 16 дни, посветени на проблемите на насилието и нарушаването на човешките права. Кампанията на Генералния секретариат на ООН "Обединявайте се за прекратяване на насилието срещу жените" ви кани да "оцветите света в оранжево", използвайки цвета определен от кампанията UNiTE, за да символизира по-светло бъдеще без насилие.

16-те дни на активизъм срещу насилието, основано на пол, са насочени към повишаване на обществената осведоменост и мобилизирането на хората навсякъде по света, с цел да допринесат за промяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари