Насилието над жените: Да отворим очи и нарушим мълчанието!

0

Кметът Пламен Стоилов подкрепи Националната кампанияНасилието над жените: Да отворим очи и нарушим мълчанието!”, която се провежда в Русе днес. Конференцията се организира от зам.-председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент г-жа Мария Габриел, която води мащабна кампания срещу насилието над жените и успява да повиши информираността на обществото по този сериозен проблем. Резултатът е по-силно ангажиране на отговорните институции.

Насилието над жени е престъпление, което с общи усилия можем да преборим! Щастлив съм, че в тази кампания се включват личности като Валентин Йорданов, бате Енчо, Богдан Донев, които са новите посланици на борбата ни с насилието. Защото само заедно можем да продължим да излъчваме сила и да се противопоставим на това явление“, заяви кметът Стоилов в началото на срещата.

Модератори на конференцията  бяха народният представител Светлана Ангелова, Геновева Тишева от Фондация „Български център за джендър изследвания“ и Катя Кръстанова от Фондация „Асоциация Анимус“. Събитието беше уважено от Ирит Лилиан, посланик на Израел в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари