Русенският университет ще сътрудничи с университет от Косово

0

Русенският университет ще сътрудничи с университета „Кадри Джека“ в косовския град Гниляне.

Днес ръководителите на двете висши училища – проф. Баирам Косуми, ректор на „Кадри Джека“ и ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ чл.кор. проф. Христо Белоев подписаха рамков договор за сътрудничество и обсъдиха възможности за партньорство в научно-изследователската работа, съвместни научни публикации, работа по проекти и обучение с възможност за издаване на двойни дипломи.

Проф. Белоев изрази увереност, че сътрудничеството между двата университета ще бъде ползотворно и ще допринесе за развитието на образованието на Балканите.

Проф. Баирам Косуми обясни, че историята на образователната институция, която има честта да представлява, започва още от 1963 година като педагогическо училище, през 2004 година са създадени факултетите, а през 2013 година е утвърден университет „Кадри Джека“.

Днес висшето училище има около 7000 студенти, които са от Източно Косово, Южна Сърбия и Северна Македония. Макар и млад университет, той има утвърдени позиции при изпълнението на проекти по програмата Еразъм, обучава магистри по две магистърски програми с двойни дипломи и планира разширяване на партньорствата, както и създаването на нови факултети, каза още проф. Косуми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари