Русенският университет праща отбор на състезание във ВАС

2
Студенти от цялата страна ще покажат юридическите си знания
Студенти от цялата страна ще покажат юридическите си знания

Студенти от цялата страна ще покажат юридическите си знания

Върховният административен съд, съвместно с Нов Български университет и Софийски университет „Св. Климент Охридски“, организира Първо национално състезание по административно правни науки. То ще се проведе на 13 януари в трите зали в сградата на съда. В него са поканени да вземат участие студенти, които изучават специалност „Право“ в юридическите факултети на висшите учебни заведения от цялата страна.

Заявка за участие са подали шест отбора от шест университета. Това са СУ „Св. Климент Охридски“, Нов Български университет, Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Югозападния университет „Неофит Рилски“, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Русенския университет „Ангел Кънчев“ .

Целта на състезанието е да се даде възможност на бъдещите юристи да покажат и приложат на практика усвоените знания по административно право и процес, да получат по-добра информираност за работата на съдебната система и да се укрепи доверието в българското правосъдие.

Арбитри ще бъдат шестима върховни съдии и трима съдии от Административен съд София – град и Административен съд – София област.

Спечелилите първо място ще получат освен парична награда, също и възможност да проведат стаж във Върховен административен съд. Специална награда ще се връчи за най-добър оратор, най-оригинална теза и такава от председателя на журито.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Спонсор
    МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ТВА ДЕТЕН ЦЕ, ПРЕДИ ДА Е ЗАВЪРШИЛО, КАК СТАНА ДУПЕДАТ! ЯВНО ДРЕБОСЪКА ГНОМЧО Е НА ЛИНИЯ! ВАС, И ДА ВИ УБИЯ, НЯМА ДА МЕ Е ЯД, ОТВРАТИТЕ ЛЕН ГРАД НА ДОНОСНИЦИ! СЪРБАЛ СЪМ ВИ ПОПАРАТА, ВАЩТА МАМИЦА ХАМЕЛЕОНСКА!
  • 2
    2
    Спонсор
    СЯ,в ПАРЛАМЕНТА има едно творение от ГЕРБ, като онова от ДУЛОВО, дето няма един час, работен като ЮРИСТ! НЕКА ХОДИ ДА СИ ГЛЕДА КАЙСИЙТЕ НА СЕЛО! ПО ЖИВКОВИТЕ СТАНДОР ТИ ДЕТЕТО ЧУДО ОТ БАНКЯ НЯМАШЕ ДА Е ПОВЕЧЕ ОТ ЛЕЙТЕНАНТ! НО ТЪЙ КАТО СИМЕОНЧО С ДИПЛОМИТЕ СИ ОТ КОЛЕЖИ Е ВАХМИСТЪР, КВО ДА ЧАКАМЕ ПОВУЧЕ!
  • 4
    1
    Бяловлев
    Капитан на отборът ще бъде Вашия любим Доктор на юридическите науки.Наш кадър е и се бори дълго за любовта на състудентката си, преди да се ожени за нея. Разводът мина бързо:на ти парцалките, бегай от тука.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари